Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Elég sokszor félrever a...

Elég sokszor félrever a szivem. Miért? 16/F

Figyelt kérdés
Ez még nyáron kezdődött nekem, hogy egy nap többször is előbb jött egy szívverés mint kellene, és elég kellemetlen érzés. Mondtam szüleimnek is, hogy el kéne menni orvoshoz, de először azt hitték hogy a pánikbetegségem miatt, meg hogy hipohonder vagyok, ami így igaz, bármit be tudok magamnak képzelni, de ilyet nem tudnék. Hirtelen a semmiből ugrik egyet a szivem, ezt érzem. Idegeskedő típus vagyok, mindenen tudok izgulni, de nem hiszem hogy emiatt. Sokszor pl akkor érzem amikor lefekszek aludni és már vízszintesen vagyok, mielőtt elaludnék 1-2x ugrik egyet a szivem, nagyon rossz. Halálfélelmem már nincs mert megszoktam. Na de a lényeg hogy elmentem kardiológushoz, csináltak EKG-t, és szívultrahangot, és minden jó lett. Szokott enyhén szorítani is a mellkasom, mint például most, de ezt is már megszoktam fél év alatt. Mitől lehet ez 16 évesen? Arra gyanakodtam, hogy nem-e koffein érzékenységem van-e mert nem tudom hogy mennyi koze van hozzá de amikor iszok kólát akkor aznap rámjön ilyen 5-10 perces "roham" amikor 5-10x félrever, utána meg alábbhagy. Mi lehet ez?

2021. jan. 15. 21:18
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Nekem is szívritmuszavarom van. Illetve nyom a mellkasom.

A stressztől lehet egy szívritmuszavarod. A mellkasi nyomást pedig okozhatja a koronavírus.

2021. jan. 16. 00:10
 12/27 A kérdező kommentje:
Hónapok óta nyom a mellkasom, az nem hinném hogy koronától
2021. jan. 16. 00:23
 13/27 A kérdező kommentje:
Ma és tegnap nagyon sok van, főleg este jön elő, mostanába, ilyenkor 5 percenként minimum érzek 1-et kb fél óráig :O nem értem ezt az egészet.. UH JÓ, EKG JÓ, AKKOR MÉGIS MI A FENE EZ??
2021. jan. 18. 19:23
 14/27 anonim ***** válasza:
Érdemes lenne elmenned kardiológushoz. Ha kell, akkor magánorvoshoz, aki majd rak fel neked 24 órás pulzusmérőt, és elküld további vizsgálatokra. Mond neki, hogy szeretnél MR-vizsgálatot.
2021. jan. 18. 19:39
 15/27 A kérdező kommentje:
Már voltam kardiológián. Aztmondták semmi baja a szivemnek.
2021. jan. 18. 19:42
 16/27 A kérdező kommentje:
Viszont eléggé stresszes vagyok, generalizált szorongásom van, a legkisebb dologtól is szorongok. Ettől nem lehet? Meg itt azt írták hogy vegetatív idegrendszeri dolog
2021. jan. 18. 19:44
 17/27 A kérdező kommentje:
Meg a sportot is bírom, előző héten 40 kilométert bicikliztem le egybe gond nélkül
2021. jan. 18. 19:44
 18/27 anonim ***** válasza:

Magánorvosnál voltál? Végeztek MR-vizsgálatot?

A szorongás mindenképpen probléma lehet.

Először is ne szorongj. És ne ülj annyit, ha sokat ülsz. Ha meg sokat mozogsz, akkor lazíts többet.

2021. jan. 18. 19:48
 19/27 anonim ***** válasza:
Ja közben már válaszoltál. Jó, ha sportolsz. De szerintem mostanában ne erőltesd túl magad.
2021. jan. 18. 19:49
 20/27 A kérdező kommentje:
nagyon sokat ülök, semmit se mozgok. MR az nem volt, azt se tudom hogy nagyon miaz, de azt nagyon kevés helyen csinálnak.. Valaki napi több ezer extrasystoléval él, nekem van mondjuk naponta nagyon rossz esetben 50 darab
2021. jan. 18. 19:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!