Mitől lehet ez a torkomon? kép lent
Mindig küzdöttem a torokfájással, a torok/mandula gyulladással . 2 éve ki is vetettem. Azóta csökkent a torokfájás , de nem egészen, sürün fáj ígyis, kapar, ilyen "folyás" jelenik meg sűrűn rajta, vagy fehér vagy sárga sűrű (csatolok képet)
reggelente ha köpök az erős sárga színű,de nem a váladékot köpöm fel. dohányozni nem dohányzom.
Képek :
Az orrüreg, és a garat összeköttetésben áll. Ilyenkor - bármily gusztustalannak hangzik -, de a gennyes orrváladék csorog le a torkodon, garatodon.
A mandula szűrő. Három mandula van a garatban: két garatmandula (ez szokott látszani), és egy orrmandula (ami nem látszik). Ha mindet kiveteted, az sem biztosíték arra, hogy többet nem lesz irritáló felső légúti hurutod. Mandulát akkor érdemes kivetetni, ha évente többször, csúnya gennyesedetten gyullad be, mert az veszélyes a szívre, vesékre, ízületekre.
Ez a lecsorgó genny a betegség, a felső légúti hurut miatt van.
Igyál sok citromkarikás teát, de a citromkarikákat langyosabb állapotba pakold bele, a teát pedig édesítsd mézzel. Ebből igyál rengeteget.
Szedhetsz mellette C vitamint. Akár 1000 mg-osat is.
Ha fáj a fejed, akkor Algopyrin. Egy nap 4x max.
Ha a torkod is fáj, akkor használj Strepsislt.(például mézes-citromost) Ennek csak akkor van hatása, ha nem eszel-iszol rá legalább egy órát, mert fertőtlenít, és védőbevonatot képez a torkon.
A torkod is be van gyulladva,nagyon piros. Képeken hátsó garat folyásod van.
Nekem is ilyen,évek óta,sárgás vagy átlátszó váladék van a torkomon és csípi,marja reggelenként.Én sós vízzel,szájvízzel (Listerine)gargalizálok rendszeresen.
Voltál már gégészeten,ha igen,neked mit mondtak?
Ez a váladék az orrgaratból csordogál hátra.Nem vagy megfázva?
Látom a te torkodon is ott vannak azok a dudorok,hólyagok.Nem tudom mitől van,de az én torkom is tele van ilyenekkel.Nekem is gyakran van torokgyulladásom.
Hátsó garatcsorgásod van,az orrgaratból jön ez a váladék.A torkod is nagyon piros,be van gyulladva.
Próbálj sós vízzel gargalizálni.
Nekem is gyakran van ilyen,marja a torkom.
A manduláidat hol vetetted ki?Én is évek óta ki akarom vetetni de azt mondják nem indokolt,pedig nagyok,szinte az uvulámig érnek.A torkom is olyan mint a tied,mindig gyulladásban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!