Spontán ptx-em van kb 1 hónapja és nem múlik el többi lent?
Sziasztok már több mint egy hónapja van légmellem és nem akar felszívódni mit tegyek?
9cm-es volt ès 6 napig kórházba voltam oxigèn terápián ès 5cm-re csökkent ès hazaengedtek úgy hogy mèg mindig nagyon fáj... Csak annyit mondtak feküdjek 2 hètig, fújogassak lufit és semmi fizikai munka ezt így is csináltam de ugyan ugy fáj...
Oxigénterápia? Csöveztek is?
Nekem 3x volt egy év alatt, tudom mit érzel. Ebből a leírásból számomra nem derül ki, hogy maga a PTX rendeződött-e, ezt hogy dokumentálták orvosilag. Nem igazán értem, hogy egy PTX-el hogy engedhetnek haza, illetve az, hogy 9 cm volt és 5 cm lett, az itt nem jelent semmit, akkor elvileg nem múlt el, ugyanúgy megvan a PTX, elég nagy, sőt ha fáj is, akkor kezelni kell, akár egy mozdulatra, tüsszentésre is megnőhet a mértéke. 5 cm sugarú terület az azt jelenti, hogy akkora helyen nincs légzőfelület, a mellhártyák között levegő van, feszíti és mivel tele van idegekkel, fáj baromira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!