Miért probléma a magas láz?
Keringészavart okozhat, leeshet a vérnyomás, zavartság is felléphet 39+ fölött. Nagyon megterheli a szervezetet a tartósan magas láz, könnyen felborulhatnak az anyagcsere folyamatok is.
Nekem volt már ilyen magas lázam, rettenetesen fáztam, és a wc-re alig bírtam kimenni, olyan gyenge voltam.
Egyszer volt nagxon magas 39.8 a lazam. Csak annyit tudtam, hogyvejjel felebredtem, hogy valami isuonyatosan rosszul erzem magam. Nem tudtam hanynom kell-e vagy szedulok vagy mi van? Kitamolyogtam a furdobe es gondoltam arcot mosok, ahigy a hideg csapvizbe nyultam hirtelen azt ereztem huuu ez nagyon jol esik. Aztan csak hagytam a csukloimra folyni a vizet. Egyszercsak bejott egy lakotarsam es kerdezte jaj veled meg mi van. O megfogta a ho.lokom es rohant lazmeroert. Na igy derult ki a magas laz. (Utolag azt mondta ugy neztem ki, mint egy zombi.)
A problema a maga slazzal az, hogy a feherjek hoerzekenyek es elkezdenek szetesni x fok folott. Igy ha a szervezet eler egy bizonyos hőt, akkor olyan feherjeink esnek szet amik fontos szerepet jatsuanak a szevrezet mukodeseben pl enzimek is...sejtalkotok.
Szauna azert mas, mert melegveru alattokent testunk hojet tudjuk szabalyozni. Bizonyos mertekig es ideig. Tehat hideg eseten elkezdunk reszketni, ami hot termel, de x ora utan megfagyunk kihulunk. Ugyanez a hosegben az izzadas parologtat ami huti a bort stb. Aztan persze x ora utan meg lehet sulni...
A laz amugy hasznos, csak 40 fok folott mar gaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!