Meddig elfogadható az alacsony vérnyomás? A párom délben mért vérnyomása 85/49, pulzusa 65 volt.
Ehhez fontos tudni, h párodnak alapvetően mennyi szokott lenni a vérnyomása? Mert, ha 90/50—es értékkel éli az életét, akkor nincs ok aggodalomra. Ugye az alacsony vérnyomást, mint önálló "betegséget" nem gyógyítják, csak akkor, ha valami más betegség okozza ezt. Nekem akkor volt ennyi, azaz ennél is alacsonyabb valamennyivel (~80/50), amikor kisbabát vártam, de időnként az ájulás is kerülgetett. Ha 90 körülire felment a vérnyomásom, akkor jól éreztem magam.
Mennyi folyadékot ivott a párod?
Nem szed esetleg valami vérnyomáscsökkentőt v olyan gyógyszert, ami levihette?
Biztosan jó a vérnyomásmérő? Ha irreálisan alacsony v magas értéket mértek, érdemes mégegyszer újra mérni, akár a másik karra áttenni. Én pl futottam már abba is bele, h a csuklópántos vérnyomásmérő teljesen rosszul mért, a háziorvos áll derült ki.
Okoz a párodnak ez bármilyen panaszt az alacsony értékekben kívül? Ha igen, én mindenképp konzultálnék az orvosommal!
Nekem a vérnyomásom 85-90 volt 60-70es pulzussal. Az orvosom azt mondta hogy azért mert sportoló vagyok.
Már nem sportolok rég. A vérnyomásom 110-130 a pulzus 70-90 között
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!