Színtévesztő vagyok. Lehet így jogosítványom ?
Amikor én szívtam ezzel, akkor a jogsi érdekében tovább kellett menni a pályaalkalmasság vizsgáló intézetbe egy részletesebb vizsgálatra (bár mintha te is az anomaloszkópról írnál? Két félkör, az egyiket hozzá kell szabályoznod a másikhoz), és ott kaptam rá egy pecsétet, miszerint B lehet, de állásvállalásra nem jogosít.
Ebben az a fura, hogy ez meg sosem volt nyilvántartva, a jogsiba nem volt beírva, így az időszakosoknál sem nézte senki, és továbbra sem lett sehová felírva. :D
A szomorú tulajdonképpen az volt, hogy a fehérköpenyesekben meg benne volt, hogy nem kaphat jogosítványt, ezt nekem már 14 évesen a lelkemre kötötték, mikor kiderült, és 27 évesen mondta egy orvos, hogy azért ez nem egészen így van. :D Úgyhogy az intézetve a beutaló is úgy cvolt, hogy bementem az üzemorvoshoz, mondtam, jogosítványt szeretnék, elém tette a japán könyvet, elkezdtem mondani, hogy színtévesztő vagyok, de már nem tudtam befejezni, rá is ütötte a bélyegzőt, hogy alkalmatlan. :D Aztán csak befejeztem, hogy ... de úgy tudom, hogy a PÁV Intézet... erre azt mondta, ja, hát ha azt az utat akarja választani (ez nagyon hülye duma volt, szerintem rögtön megsértődött attól, hogy nem hiszik el az ő szavát, hiába mondott hülyeséget), visszavette a kartont, áthúzta az alkalmatlant és írt egy beutalót :D
Lehet, hogy most már más a helyzet.
Igen alomanoszkóp a neve. Azzal vizsgáltak mondjuk azaz orvosi vizsgálat is érdekes volt. Egy szimpla irodai munkára jelentkeztem csak ugye követelmény a hatósági orvosi.
Meg a doki is kivolt akadva, hogy ilyen munkához minek ez a típusú orvosi.
Anomaloszkóp. :) Mert anomáliát néz.
Jut is eszembe, a színtévesztést korrigáló szemüveg, bár drága, de még megkérdezhetnéd, ha pont ez az állás kell nagyon, hogy ha azzal rendben vagy, akkor felvesznek-e. Az ember többet is be szokott ruházni egy állás reményében, mint egy százas. Persze, a személyre szabott vizsgálat mondja meg precízen, hogy a tiédet lehet-e korrigálni. Azt érdemes akkor is elvégeztetni, ha az állás már elment, mert legalább tudod, mi a helyzet. A vizsgálat maga nem olyan nagy összeg.
Igen kérdeztem a szemüveget, de sajnos nem lehet úgy. Viszont jófejek voltak mert ajánlottak egy másik munkakört egy hasonlót és ehhez nem kell más csak sima orvosi.
Engem most a jogosítvány aggaszt kicsit.
Mondjuk szinte mindenhol azt olvasom, hogy megadják és lehet B-s jogosítvány így is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!