Szerintetek egy átlagos kórház ágyainak hány százalékán fekszenek COVID-os betegek?
Figyelt kérdés
Nem azokat kérdezem, akik TUDJÁK, mert kórházban dolgoznak, hanem arra vagyok kíváncsi, mit gondol erről egy nem egészségügyis!2020. dec. 12. 19:35
12/20 anonim válasza:
Egészségügyi dolgozó vagyok, remélem nem baj, viszont csatlakozom, valóban 5-10% az arány kb. a helyi kórházban. Tényleg eléggé felfújják, ami nem értem mire jó, most is többségében rákos betegek fekszenek bent, akiknek csúnya, amit mondok, de teljesen mindegy, hogy mi teszi az i-re azt a bizonyos pontot, hogy most az a Covid, vagy egy influenza, lényegtelen, az empátia részéről nem is beszélek, sokkal jobb annak az embernek, hogy végre nem kell tovább szenvednie a rákban, a családnak is teljesen mindegy, hogy most, vagy 5 évvel később hal meg az illető, ugyanolyan fájdalmas mindegyik. Aki fiatalon meghalt, állítólag a Covidban, annak biztosan volt valami rejtett betegsége, amit el akarnak hallgatni, hogy jobban féljen a nép, igen a félelem a legnagyobb immunromboló. Meg lehet nézni, nyilvános a gyógyulási arány is.
13/20 A kérdező kommentje:
Szerintem a "nép" még mindig nem fél eléggé.
És inkább azt látom, hogy minden halott esetében nagyon igyekeznek találni valami krónikus bajt, hogy ne kelljen azt írniuk "nem ismert alapbetegség".
Tényleg sokan lehetnek a halottak között, akiknek már megváltás volt (és talán a családjuknak is), de sajnos nagyon sok az is, akinek még élnie kellett volna, nem kell mindenkit leírni, ha már elmúlt 60, vagy akár 70 éves.
Amúgy lehet, hogy a ti betegeiteket máshová viszik, nagyobb kórházba.
2020. dec. 20. 23:13
14/20 anonim válasza:
Hol írtam én le a 60, 70 éveseket? Idézd, légyszíves. Ne ferdíts!
15/20 anonim válasza:
Többségében egyébként az ellátás hiány miatt halnak meg, megsúgom. Persze, rájuk lehet majd fogni, hogy Covidban haltak meg. Gondolom hallottál az ágyfelszabadításról. Kicsit gondolkozzunk.
16/20 anonim válasza:
Szerintem a "nép" még mindig nem fél eléggé. ---> Nem fél eléggé? Hagyjuk már... Pont az ész nélküli f.satás üt vissza sokaknál. Hordom a maszkot az elejétől fogva, kezet mosok rendszeresen, tartom a távot, de kezd már nekem is marhára elegem lenni az ész nélküli covidcovidcovidcovidcovidcovidcovid-olásból. Sosem voltam egy percig se szkeptikus az egészet illetően, de tényleg marhára dühítő és visszatetsző, hogy bárki, aki csak szóba meri hozni az ellátatlanság problémáját, az ész nélküli rettegtetést, a szabályok sokszor brutális logikátlanságát, a törzs össze-vissza beszélését az csakis egy vírustagadó idióta lehet, aki még nem fél eléggé... Nálunk biztos nincs 50%-on a kórházi ágyak igénybevétele a vírus miatt, az egész megyénk szerencsésebb, és akit ismertem azon mind (még a 80 feletti nénin is) enyhe tünetekkel ment át az egész. Közvetve egyedül sógorom egy munkatársáról tudom, hogy ebbe halhatott bele, de azt, hogy milyen korú volt, mennyire élt egészségesen, volt-e komoly betegsége ezt leszámítva nem tudom. Ellenben közeli környezetemben van olyan, akit erre hivatkozva nem látnak el két óriási hólyagkővel.
17/20 anonim válasza:
12-est kizártnak tartom, hogy e.ü. dolgozó lenne, vagy ha igen régen szomorú, bár nem is csodálkozom, amilyen visszajelzések vannak bizonyos e.ü. dolgozókról... Hogy lehet olyan érzéketlen hülyeséget leírni, hogy mindegy a betegnek és a családjának, hogy most, vagy öt év múlva hal meg valaki? Öt év rengeteget számít, miért ne élhetne valaki, ha még bírja? Aki meg már olyan súlyos, hogy csak ágyban fekszik, az szinte biztos, hogy nem él még öt évet. Közeli ismerősöm alaphangon 20 évvel élte túl a rákot, nem szenvedett, tartalmas élete volt, és 70 felett halt meg. Barátnőm anyukája szintén hosszú évekkel ezelőtt megküzdött vele, azóta is él és virul, nyoma sincs az egkori betegségének. De családtagom is küzdött már meg vele, sikeres transzplantációja volt. A gondolatra is a hideg ráz, hogy olyan e.ü.-s dolgozó kezébe kerültek volna, mint ez a válaszoló! Ezt most a vírustól teljesen függetlenül írtam, mert felháborított. Tapsoljon nektek a tudod ki!
18/20 anonim válasza:
#17 12-es vagyok. Arról, hogy a szövegértés nem megy, ne másokat okoljál, hanem fejlesszed, a józan paraszti eszedet se késő használni. Viszont nem kívánom, hogy lássál egy végstádiumos rákos beteget, annak igenis megváltás már a halál, s igen, a családnak is könnyebbség, ha nem kell bizonytalanságban élniük. Ha ezt nem vagy képes elfogadni, azt a te bajod, tudod, empátia, létezik egy ilyen szó. De nyilván nem azokat okolod, akik tönkretették az egészségügyet, nem az élelmiszer-ipart, amik nagyban hozzájárulnak a daganatok kialakulásában, nem, te egy eü. dolgozót, mert az a legkönnyebb.
19/20 anonim válasza:
Azt helyett az a te bajod akart lenni. Mielőtt belém kötnél.
20/20 anonim válasza:
Azt a szöveget hidd el, aki akarta értette, és nem is lehet máshogy érteni. És akkor még bennem nincs empátia. :D Annyit pedig még én is tudok (nem e.ü.-sként igaz, de hasonló végzettséggel), hogy végstádiumos rákos beteg NEM él még öt évet ágyban fekve... Plusz sajnos sógorom apja pont idén ment el így. Olyat pedig sehol nem olvashattál tőlem, hogy védeném a rendszert vagy akár az élelmiszeripart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!