Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Covid-19 után kinek milyen...

Covid-19 után kinek milyen testi vagy lelki tünetei maradtak és meddig?

Figyelt kérdés
2020. dec. 10. 18:42
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Az iskolás gyerekektől kaptuk el, akiknek a lázon kívül semmilyen tünete nem volt.

A feleségem a fertőzés 4. napjától 6 napon át 40 fok körüli lázzal feküdt. Csak feküdt, nem evett, nem ivott, nem mozgott, nem ment ki a szabadba. A 11-edik napon lement a láza, a Covidból kigyógyult. De annyira legyengült, hogy a 12-edik napon kórházba került tüdőgyulladással, ahol cukoroldatos infúziót és oxigént kapott egy marék gyógyszer kíséretében. 9 kórházban töltött nap után erősödött meg annyira, hogy hazaengedték.

Én tőle kaptam el a vírust, előző nap jelentkezett a rossz íz, mint ahogy őt kórházba vitték. Nem volt lázam, és egyéb tünetem, csak a kajákat ettem undorral, mert mindennek mosogatólé íze volt, és a számat egész nap síkosnak éreztem, mintha csiganyálka lenne benne. De a feleségem kárán tanultam, ettem, ittam, ha undorral is, egész nap talpon voltam, tettem-vettem a kertben. Valószínűleg ez megmentett minden további mellékhatástól, megúsztam a rossz szájízzel.

A szaglásunk egykőnknek sem ment el. Lelki problémánk sem maradt. Egyedül a rossz szájíz jön vissza még most is mindkettőnknél, még három hónap után is, de egyre ritkábban. Főleg édes ételek után. Például a száraz borok után nem, de félédes, édes után igen. A csokoládék után igen, de kockacukor után nem. A savas gyümölcsök például az alma után nem, de a banán után igen. Mindketten 7 kg-ot fogytunk.

Volt több jó mellékhatása is a feleségemnél. Elmúlt az allergiája, ez ideig nem jött vissza. Elmúlt a műtött szeméről az a fátyol, ami miatt előtte rosszul látott. A térde meg volt dagadva és fájt, nem tudott guggolni, és fájt a dereka is. Most nem fáj egyik sem. Ami még érdekes, visszatértek a hőhullámai, mintha fiatalodott volna. Nem tudjuk, hogy ez a Covid mellékhatása, vagy a kórházban kapott gyógyszerektől van. (Érdemes lenne a kutatóknak megvizsgálni, hogy a kapott gyógyszerek valamelyike nem hatásos-e ezekre a betegségekre.)

Küldött az orvos vérmintát valamelyik laborba, hogy mennyi ellenanyag van a vérünkben, mennyire vagyunk védve a Covid ellen a továbbiakban, de ennek az eredménye még nincs meg.

2020. dec. 13. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!