Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hogy terjed a koronavírus?

Hogy terjed a koronavírus?

Figyelt kérdés
Tudom, naiv a kérdés, de ha pl. vírusos vagyok, de megmosom a kezem és úgy fogom meg a kilincset, akkor a kilincsen keresztül megfertőzhetem a velem egy háztartásban lévőket?

2020. dec. 6. 01:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
Ezt a szagos dolgot csak beképzeled.
2020. dec. 8. 21:39
 12/16 A kérdező kommentje:
11, uppsz, ezzel megleptél... nem tudom, ez hogy lehetséges... pl. egy viszonylag erősen mentolos krémmel szoktam kenni a kezem, amit az egész lakásban lehet érezni, a feleségem érzi is, én meg nem. De ami még rosszabb, nagyon finom barackpálinkánk van itthon, az illata mint a barackdzsemé, de ezt sem érzem, mintha csak vizet szagolgatnék, szörnyű érzés... Most már késő van, nem akarok inni, de napközben kipróbálom, hogy az ízét érzem-e még... :)
2020. dec. 9. 02:14
 13/16 anonim ***** válasza:
Akkor csináltass tesztet!
2020. dec. 9. 08:16
 14/16 A kérdező kommentje:
13, Bocsánat, lehet, hogy nem hangsúlyoztam ki jól, de a 4-es hsz-ben írtam, hogy pozitív lettem, szóval ezen már túl vagyok, csak azt nem értettem - és nem értem most sem - hogy lehet beképzelni a szaglás elvesztését?
2020. dec. 9. 16:54
 15/16 A kérdező kommentje:

Hát, kedves válaszadók, túlestem a koronavíruson, mint írtam, a karantén vége felé vesztettem el a szaglásomat, ez 5 napig tartott, majd visszajött a szaglás, szóval én tuti vírusos voltam.

De hogy a feleségem, akivel egy lakásban élek, (panelház) semmit nem tapasztalt... Persze, vigyáztunk, elzárkóztam, de közös fürdő, mosdó, ugyan azt is folyamatosan töröltük, de ettől még lett volna esélye. De semmi. Vagyis lehet, hogy ő is vírusos lett, de neki még ennyi tünete sem volt, mint nekem... Érdekes, érdekes... más meg belehal. Na ez viszont durva...

2021. jan. 14. 01:32
 16/16 anonim ***** válasza:

Igen, ez ilyen. Kiszámíthatatlan.

De azért egyéb fertőző betegségek esetén is van olyan, hogy egy vagy több családtag elkapja, egy vagy több másiknak meg kutya baja se lesz tőle, pedig ott laknak egy légtérben.

2021. jan. 14. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!