Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi okozhat éjjeli fulladásos...

Mi okozhat éjjeli fulladásos rohamot?

Figyelt kérdés

Az elmúlt hetekben többször előfordult. Felébredek arra, hogy szorít a mellem, dugul az orrom, és nagyon nagy levegőket kell vennem. Néha azonnal elmúlik, de ma éjjel egy darabig nyitott szájjal, nagy levegőket véve kellett feküdnöm, mire újra el tudtam aludni. Később jött egy második ilyen, de az rövidebb volt. Utoljára múlt hétvégén volt hasonló, meg előtte még párszor. A hátam is fájt közben. Kicsit köhögős, orrfújós is vagyok, de nem vészes, és inkább reggel jön elő.

Napközben nagyjából normális a légzésem, bár a terhelhetőségem csökkent, séta közben pl. sokszor nagy levegőket kell vennem, csak úgy spontán. Erre a háziorvos azt mondta, szorongásos tünet.

Nagyon durván stresszelek mostanában, hipochonder és pánikolós is vagyok, félek a covidtól, és attól hogy ezek annak a tünetei. Refluxos is vagyok, bár arra szedek gyógyszert.

Valami ötlet, hogy mi lehet ez? Reflux, covid, vagy valami idegi dolog?

Kicsit hosszú lett, de meg vagyok ijedve.

2020. nov. 28. 12:26
 1/3 anonim ***** válasza:
48%
Reflux is lehet, az is okoz mellkasi fájdalmat meg köhögést, de ilyen a szívelegtelenség kezdete is, az éjszakai fulladásos epizódokkal kezdődhet, ami felülésre megszűnik. Menj kardiológushoz!
2020. nov. 28. 12:31
 2/3 anonim válasza:
69%
Reflux. Pajzsmirigyhormont is nezess, az is okozhat szivelegtelenseget.
2020. nov. 28. 22:22
 3/3 anonim ***** válasza:
61%

"ötlet, hogy mi lehet ez? Reflux, covid, vagy valami idegi dolog?"

"Nagyon durván stresszelek mostanában, hipochonder és pánikolós is vagyok, félek a covidtól, és attól hogy ezek annak a tünetei. Refluxos is vagyok"

Tudod te: valamelyik ezek közül. (Vagy valami más - de azt a doki mondta volna.)

Voltál orvosnál. Akkor bízz benne, és ne komplikáld túl!

2020. nov. 28. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!