Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A covid teszt tényleg nem...

A covid teszt tényleg nem kötelező? Nincsenek hátulütői, ha nem járulok hozzá?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Bölcsiben dolgozom.

Nagyon nyomatják ezt a covid tesztet. Azt mondják önkéntes. Én nem akarom, hogy teszteljenek.

Ha elutasitom, nem jár szankciókkal?

#Önkéntes teszt
2020. nov. 23. 12:11
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Igen 10.Utánajártam régen elhiheted. Nos annyit mondtak fül-orr gégészeten hogy biztos azért mert ki van száradva azért vérzik. Szerintem meg nem mert általában akkor szokott mikor feszült, ideges vagyok.Azt ennyibe maradt a dolog. Biztos magánba ki tudnák deríteni.

A másik meg elhiszem nekik is van műszakjuk na de nekem nem? Műszakom előtt 1-2 órával hajlandó vagyok előbb bemenni de itt nem ez van érjek be 6-7 órával előbb és túlórázzak is. És nem zárkózok el a teszttől de ne csak 1 mintavételi opció legyen. Vegyenek garatból vagy vérből is. A vérből vett sokkal megbízhatóbb is.

2020. nov. 25. 07:58
 12/21 anonim ***** válasza:
Jaja, csak drágább is.
2020. nov. 25. 08:14
 13/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok "kedves" válaszadónak a választ.

Választ adva, azért nem akartam, hogy teszteljenek, mert előtte nem me lehet inni és enni 3-6 órán keresztül.

Mivel csak idősávot adtak meg, 12-16 óra. Ha kilenckor ettem utoljára és 16-kor jönnek, addig nem bírom ki.

Különben megnyugodhatsz kedves undok legelső válaszoló. Teszteltek és negatív vagyok.

2020. nov. 25. 13:56
 14/21 anonim ***** válasza:
Hm. Tegnapelőtt írtad ki a kérdést. A teszt eredménye meg se jöhetett még.
2020. nov. 25. 14:00
 15/21 A kérdező kommentje:

Gyorsteszt volt. Az orromba nyúltak azzal az ízével.

5-10 perc alatt tudták az eredményt mindenkinél.

Az enyémet elkavarták, így kétszer vették mintát.

Nem kellemes...

2020. nov. 25. 14:08
 16/21 anonim ***** válasza:

Megértem, hogy kellemetlenség, de mivel bolcsiben dolgozol, szerintem nagyon fontos a szűrés, és marhara ideje volt elkezdeni, még ha nem is tökéletes a gyorsteszt. Nálunk a 3 éves gyerekem napokon belül telibefertozte a teljes családot, miután az óvonotol elkapta. A kisgyerekek bár jobban viselik, de nagyon fertoznek, gyakori fizikai kontaktusban vagytok vele ti is és a szülők is, tőlük nem lehet elkulonulni, hogy ne kapd el, szerintem nem kell bemutatni... Nem tudhatod, hol krónikus beteg egy szülő, él együtt a család nagyszulokkel, terhes anyuka a kistesoval vagy van otthon egy pár hetes csecsemő...

Minden tiszteletem a bolcsodekben és oktatásban dolgozóké, nyilván ti is féltek, hogy elkapjatok, és hazaviszitek a családnak. Ebben a helyzetben mindenkin nagy a felelősség, a szulokon is, hogy ne vegyék felvallrol ha ők vagy a gyerek akár kicsit is beteg, és ne 3engedjék közösségbe, de rajtatok is, hogy mindent megtegyetek azért, nehogy fertozotten alljatok munkába. Örülök hogy végül a teszt mellett döntöttél, na :)

2020. nov. 25. 20:59
 17/21 anonim ***** válasza:

16-os

Azért más is dolgozik ám. Ez a tömeges tesztelés szépen meg fogja mutatni, hogy ebben a körben semmivel sem magasabb az arány, mint bárhol máshol.

2020. nov. 25. 21:14
 18/21 anonim ***** válasza:

Nem állítja senki, hogy magasabb, mint más munkakörben, de minél több fertozesi láncot sikerül megszakítani, annál jobb, nem?

Azt már inkább megkockaztatnam, hogy egy kisgyerek-gondozó viszonyban nagyobb a valószínűsége, hogy ha az egyik fél beteg, akkor átadja a másiknak, mint 2 távolságot tartani és maszkot hordani tudó felnőtt esetén...

2020. nov. 25. 22:40
 19/21 A kérdező kommentje:

Javarészt a gyerekek fertőznek minket. Nem fordítva. :D

Ezzel a teszttel csak az a baj még, hogy egyrészt a lappangó vírust nem mutatja ki. Másrészt, ha másnap elkapom azt nem tudom meg, csak egy hét múlva és akkor már végig fertőztem mindenkit.

Azt gondolom, ilyen egészségügyi szabályok betartásával minimálisra lehet csökkenteni a fertőzést.

Nyilván senkit sem szeretnék megfertőzni. Mindenki tesztelte magát az épületben, miattuk is alávetettem magam. Nehogy a végén rólam derüljön ki, hogy kakukk tojás vagyok.

De erre az időintervallumra remélem kitalalnak valami konkrétat. Személy szerint nem tudok normálisan semmit csinálni, ha nem eszem 3 óránként. Ingerültebb vagyok. Azt pedig a gyerekek is érzik. Nekik sem jó. Akkor sem, ha próbálom nem mutatni.

Szegények nem értik mi ez az egész.... :)

2020. nov. 26. 05:50
 20/21 anonim ***** válasza:
Hm.... Orrból vett váladeknal nem számít, hogy eszel e elotte. Mondjuk garatnal se, de mindegy.
2020. nov. 26. 06:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!