Évek óta lyukasak a manduláim. Azzal nincs is gondom még. De mi lehet ez ami lóg a mandulámon? Polip? Valami lóg
2020. nov. 20. 00:01
11/13 anonim válasza:
Azért meg kéne nézetned a gégészeten,az csak egy vizsgálat.
Különben az én manduláim is lyukasak,már nem is tudom mióta,nem okoz gondot.De a kinövést a manduládon meg kellene nézetni.
12/13 anonim válasza:
Eléggé rossz a minősége a képnek, de ha tippelnek kell ez alapján akkor én mandulakőre tippelek (detritus).
13/13 anonim válasza:
A "lyukas" nem jó kifejezés amúgy, inkább "üreges". Mindenki üreges, csak vaakinek nagyobb, valakinek nem. Az üregbe felhalmozódik az ételmaradék, a baktériumok, az elhalt sejtek. Ebből alakul ki a detritus (mandulakő). Ártalmatlan, nem okoz gondot. A többi kövességgel ellentétben (epekő, vesekő, fogkő) ez puha, szétrmozsolódó "anyagú". Fülpiszkálóval óvatosan eltávolíthatod azokat, amik a felszínen vannak. Ezen kívül a "mandulán belüle" is lehetnek, de hát ugyebár azokat nem látod, így eltávolítani se tudod. Ezek a mandulakövek, okoznak olyanokat, hogy "jobban üregessé válik a mandula". Ha sok van, és gyakran visszatér, nem múlik el sehogy sem, akkor javallot a mandula eltávolítása, mert azt jelenti, hogy a mandulád már nem látja el a feladatát és teljesen feleslegesen van, illetve gócként szerepl a szervezetedbe. A Detritus jellegzetessége, hogy büdös, rossz lesz a lehelleted is tőle. Ha sikerül fülpiszkálóval eltávolítanod, akkor morzsold össze és szagold meg. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!