Covid! Így mennyit várjak?
Egy olyan emberrel voltam pár órát egy légtérben (maszk nélkül, beszélgettünk is), akit bár mnem teszteltek, valószínűleg covid-os volt. Miután a tünetei elmúltak, visszajött a közösségbe. Ez a találkozásunk előtt 1-2 héttel volt.
Nekem nincsenek tüneteim, de van egy családtagom, akit nagyon féltek (60 feletti és dohányzik). PCR tesztre csak 1 héttel későbbre adnak időpontot. Így mennyit várjak, mielőtt haza megyek hozzá? 2 vagy 3 hét?
Azt hozzátenném, hogy olyan ismerősöm is van (vele nem találkoztam), aki 3 hete lett pozitív, az orvos vissza akarta engedni, miután már tünetmentes volt, de megint pozitívat tesztelt... Azóta tudtommal nem tesztelték, de még mindig nem szívesen találkoznánk vele.
Nekem 29-én volt az első tünetem. Azonnal elzártam magam mindenkitől, kértem időpontot tesztre. A tesztelés 8-án volt, így addigra már 10 napja voltam önkéntes karanténban.
A teszteredményemet 11-én kaptam meg (pozitív) így most már 17 éjfélig igazi karanténban is vagyok.
Úgy gondolom, 17-én én már 20 napja itthon leszek, mivel nincs lehetőség arra, hogy addig teszteljenek mindenkit míg negatív nem lesz, nem fogom tudni, hogy fertőzök e vagy sem, de itthon sem ülhetek a félelem miatt tovább.
Így hát én 17 után ki fogok innen menni, nem pusziszkodok, maszkot hordok, nyilván nem az idős rokonaimhoz vezet az első utam, de szép lassan visszavezetem magam az életbe :)
Azóta csináltam egy PCR tesztet.
#1 nem meglátogatni szeretném, hanem visszaköltözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!