Szívbillentyű lazasággal lehet kondizni?
Sziasztok!
Nemrégiben voltam szívultrahangon egy másik betegség miatt és a doki jelezte, hogy szívbillenytű lazaságot lát. Ez annyira nem is újdonság mivel ez már fiatalabb koromban is kiderült csak szerencsére annyira jelentéktelen hogy az évek folyamán már el is felejtettem. Szerencsére most sincs semmi gond még a doki mondta is, hogy ezzel még simán lehet az ember testépítő is meg nyugodtan mehetek edzőterembe stb. Viszont kb 1 hónappal később ismét voltam nála mert egy-két napon nagyon dobogott a szívem(valószínűleg csak nagyon fáradt voltam) és ekkor a vizsgálat végén azt mondta, hogy nincs semmi bajom, de a nagy súlyokkal való ezdést kerüljem, helyette ússzak,biciklizzek vagy fussak. Sajnos elfelejtettem konkrétan megkérdezni, hogy akkor most mi van de szerintetek lehet ennyire elenyésző mértékű szívbillenytű lazasággal kondizni? Tudom, hogy itt nem fognak nekem orvosok válaszolni csak kíváncsi vagyok hátha van hasonló cipőben járó ember aki tudna válaszolni. Nincs nekem semmi bajom ezekkel a sportokkal csak a kondi lenne nekem a legjobb mivel 20 évesen kemény 63kg vagyok, pálcika testel és pl. a biciklizéstől nem igen fogok hízni sem erősödni.
Orvosként az a véleményem, hogy a kondinál károsabb, idiótább sport nincsen, habár én sportnak sem nevezném. De ha mindenáron gyúrni akarsz végezz saját-testsúlyos edzéseket!
A 63 kg egyébként teljesen normálisnak tűnik, magasság persze nem mindegy, de nem kell mindenkinek ogrenak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!