Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mennyi ideig tart a gyógyulás...

Mennyi ideig tart a gyógyulás az enyhébb lefolyású koronavirusnál?

Figyelt kérdés
Azokra a válaszokra lennék kiváncsi akik átestek már a koronavíruson mennyi ideig tartott a felépülés milyen tuneteik voltak és hogy viseltek ? Illetve mit alkalmaztak gyógyszert és volt e családban mellettük pici baba vagy kisebb nagyobb gyerkőc !

2020. nov. 10. 22:21
 1/3 anonim ***** válasza:
62%

Jelen!

47 éves férfi vagyok. Nem dohányzom, nincsenek betegségeim.

Nem voltak súlyosak a tüneteim, de a felépülésem még jelenleg is tart. Alattomos ez a vírus.

Okt.31-én, szombaton belázasodtam. Végigaludtam a napot, és a következő délelőttöt is. Addigra lement a lázam 37 fok körülire és jobban is éreztem magad. Úgy voltam, mint egy átlagos hasonló vírus esetén: pár nap lábadozás, amikor jól érzem magam, ha semmit se csinálok, de ha valaminek nekiállok, rögtön érzem, hogy nem vagyok még jól. Szóval hétfőn (nov.2.) teszteltek, és őszintén megdöbbentem, amikor kedd délután kiderült, hogy Covid-pozitív vagyok. Napokig egész jól voltam, kezdeti ízületi fájdalmaim visszahúzódtak, afféle lábadozó hangulatban voltam, de 2-3 nap után mindig volt egy fáradékony nap, vagy egyik este egyik percről a másikra iszonyú fejfájás tört rám, mintha a bal szemem felett a csontot kalapáccsal ütnék. Szerencsére Algoflex Fortétól elmúlt. Ma reggel (tehát 10 nappal az első tünetek után) ismét rosszul éreztem magam reggel, és délelőttre megint 37,8 C fok lett a hőmérsékletem. A délutánt ágyban töltöttem. Estére lement.

Szóval föl kell készülnöd arra, hogy a gyógyulás nem egyenletes. Már napok óta jól lehetsz, amikor váratlan visszaesés jöhet újból.

Szagokat egyáltalán nem érzek múlt hét közepe óta. Ízeket is csak nagyon furán, szóval nem sok örömem van az evésben.

Gyógyszert nem szedtem, csak láz- és fájdalomcsillapítót.

Két kicsi gyerekünk van: 3,5 ill. 7 évesek. Egészen biztosan megkapták a vírust, mert a lakás kialakítása miatt képtelenség elkülönülni, és egész nap otthon van mindenki (karantén). Semmiféle tünetet nem mutatnak. Feleségem múlt hét elején volt rosszabbul, azóta régen rendbe jött, mert neki nem volt visszaesése.

Összességében olcsón megúsztam én is, szóval véletlenül sem akarok panaszkodni, de azért alattomos betegség.

2020. nov. 10. 23:26
 2/3 A kérdező kommentje:

Hihetetlen, hogy mire képes és sokan nem veszik komolyan .

Valószínű hogy miis elkaptuk de itthon vagyunk most már 7 napja . Először egy torokfajasal kezdődött aztán jött a fej fajas ízületi fájdalmak gyengeség . Tegnap a szaglas elvesztése . Itt van egy 4 hónapos egy 2 éves és egy 5 éves . Azonkívül hogy tüszögnek eddig hála isten más problémájuk nincs . Hat pihenni ilyen pici gyerekek mellett nem tudok de próbálom azt az időt kiszakitani amikor alszanak .

Lazam nem volt . Hidegrazas hoemelkedes az igen .

A legjobbakat kívánom neked . Illetve nálam sincs krónikus betegség és Nemis dohányzom.

2020. nov. 11. 11:36
 3/3 anonim ***** válasza:
Én is viszont kívánom!
2020. nov. 11. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!