Tanító vagyok és kétes eredményt adott a covid tesztem? Mennétek dolgozni, ha enyhe tünetek állnak fent? Én még a héten maradnék, munkáltató viszont nagyon sürget.
Esetleg a háziorvost felhívhatja a munkaadóm, hogy menjek dolgozni?
Még nem tudják az iskolámban a teszt eredményét.
Ha letagadom hogy megjött a tesztem, azt tudják ellenőrizni a munkahelyemen?
Az orvosom azért javaslota hogy maradjak otthon, mert egyszerűbb, mint új tesztet kérni,mert mire kijönnek meg újra megvan az eredmény, addigra ha beteg voltam is meggyógyulok. Nameg, enyhe tüneteim még mindig vannak.
Múlthét hétfő óta vagyok otthon. Eléggé beteg voltam. Napokig lázas, erős hát és mellkasfájdalommal, gyengeséggel.
Merjem megmondani a tesztem eredményét? A főnököm minden nap elmondja, hogy amint megvan az eredmény hívjam, mert nagyon kellene hogy menjek. Nincs pedagógus és munkaidőn felül most helyettesítenem kellene minden nap. Ha negatív lenne, már aznapra várnak dolgozni, akár délutántól.. :/
Gyorstesztet meg lehet hamisítani, PCR-t nem.
És mi akadályoz abban, hogy ne menj dolgozni? Felhívod a háziorvosod és ő is azt fogja mondani, hogy maradj a seggeden. Kapsz táppénzt, dolgozni meg akkor mehetsz amikor mondja, a munkáltatónak ehhez az ég világon semmi köze.
"Az orvosom ... javaslota hogy maradjak otthon ... Nameg, enyhe tüneteim még mindig vannak."
Akkor mi a kérdés???
Tényleg a pedagógusokat égeted azzal, hogy ilyen helyzetben vacillálsz. Maradj otthon!
"Tényleg a pedagógusokat égeted azzal"
Nem égeti, 10-ből 9 ilyen, messze a legrosszabb, legproblémásabb legostobább betegek, rohadt nagy arccal. Az átlag 8 általánost végzett szalagmunkás kisebbségi értelmesebb beteg, mint a legtöbb tanár.
Nehogy bemenj!
Az igazgatód meg álljon a feje tetejére, ha akar. Talán fél, hogy kiesik a pikszisből és nem kap év végi jutalmat. Persze, hogy sürgetne, nyilván nincs embere, akit beküldhet helyetted az osztályba. Jelezze a tankerületnek, hogy már nem tudják ellátni a gyerekfelügyeltet se, itt az idő bezárni a sulit.
Ha az én gyerekemet akarnád félbetegen tanítani, illetve nem akarnád, de a munkáltató szelíd ráhatására mégis megtennéd, hát cseppet sem örülnék.
Egyébként én szakszolgálatban dolgozom, pénteken hazaküldtek mert náthás lettem. (Nagyon helytelenül, kezdődő náthával még bemerészkedtem, mert szegény szülő már kivette a szabadságát, a 8.-osnak kell a szakvélemény a felvételire és nálunk sincs aki helyettesítsen.)
Nálunk senkit se érdekel, van-e pozitív vagy bármilyen tesztem, nyomatékosan megkértek, hogy amíg nem vagyok teljesen rendben ne tegyem be a lábamat az intézménybe.
Ne bántsátok szegényt. Nem akar menni, de az állását is félti, mint köztünk sokan.
Ha már ilyenek miatt aggódik, hogy az igazgató esetleg felhívja a háziorvost, (aki mellesleg nem adhatna ki infót, de hát sok mindent láttunk már...)
Megmondhatod, hogy megjött a teszt és mivel nem tudtad értelmezni az eredményt, felhívtad a háziorvosod, aki azt mondta, hogy nem mehetsz be ezzel még x napig, így sajnos nem tudsz menni.
Vagy megjött az eredmény, nem negatív. Beszéltél a háziorvossal annyit mondott, hogy ezen a napon tudsz kezdeni. Bírják még a terhelést a suliban, vagy nagyon gáz a helyzet? Jó lett volna, ha negatív eredményed van, mert ...
"Bírják még a terhelést a suliban, vagy nagyon gáz a helyzet?"
Ezt így inkább nem kéne megkerdezni, hiszen akkor se mehet be, ha azt mondják, hogy nagyon gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!