Na covid megszállottak mit szóltok hogy Szlovákiába nincs járvány?
Ezért nem veszi senki komolyan a vírustagadókat. Belinkelsz egy statisztikát, amit el sem olvastál mert az a 10000 csak 3000, ami nagyobbrészt a tavaszi időszakban történt, amikor minden le volt zárva.
Nem értem miért olyan nehéz felfogni, hogy a vírus nem akkor veszélyes, ha nincs sok fertőzött, hanem akkor, ha sok a fertőzött. 500ezer beteg közül annyi szorulna kórházi ellátásra, hogy a nem csak a lélegeztetőgépek, hanem a szabad helyek is mind betelnének. Na ez a probléma, nem az, hogy ha elkapod akkor már temetni kell. 500ezer beteg pedig egy kontrollálatlan helyzetben nagyon hamar összejön, főleg mert exponenciális terjedésről van szó. Ezért is kell egy nem olyan nagy eset számnál durva intézkedéseket hozni, mert az exponenciális terjedés miatt hamar csúnya számok jönnek.
Amúgy ez off topic, de akik szerint a vírus nem nagy dolog, azoknak mi a véleménye arról, hogy a világ tanultabbig fele szerint pedig igen is probléma? Akkor a legtöbb tanult ember a buta vagy pedig ti vagytok azok? Elárulom, ti lesztek azok. Igen tudom lesz kivétel, hogy x y idióta orvos mond valamit, de az csak pár kivétel. Nálunk a szük családban van egy orvos, egy bíró, kettő tanár, egy matematikus szerény személyemben, 1 közgazdász és 2 egyetemista. Érdekes módon senkiben nem merült fel, de még az ismerettségi körünkben sem, hogy a vírus kitalált vagy nem is veszélyes. Szóval üzenetben vagy itt szívesen várom a véleményeket, hogy a tanult emberek véleménye ugyan miért lehet különböző. Kutatásokat direkt linken, angolul és nem preprint-ben elfogadok, de egy no name magyar oldalt vagy egy kirekesztett orvos nyilatkozatát nem.
13-es
Barátom, lehet hogy te nem tudsz értelmezni egy statisztikai táblázatot?
1.negyedév= -3162
2.negyedév= -3299
3.negyedév= -3248
Őszesen= 9709 emberrel KEVESEBBEN haltak meg 2019-hez képest.
Ezért nem lehet komolyan venni valóságtagadókat.
Nem tudják értelmezni a számokat.
Nem akartam találgatni, hogy mit tévesztettél el, mert nem hittem, hogy annyira nem figyelsz oda, hogy a második oszlopban kétszer és a harmadik oszlopban háromszor akkora számok vannak.
Az nem a második negyedév, hanem az első és második negyedév összesen. Ami utána jön az pedig az első három negyedév összesen.
Három ezerrel kevesebben haltak meg. A különbség nagy része az első negyedévben van, amikor még nem volt se Covid, sem túl sok korlátozás, utána nincs jelentős különbség.
De nem ez a lényeg. Rosszul értelmezted, nem nézted meg a fejlécet. Leülhetsz, egyes.
Igen jogos, figyelmetlen voltam. 3.250 a helyes szám.
A hatalmas pandémia amiben 3.250 emberrel kevesebben halnak meg mint tavaly. A te magyarázatot is sántít kicsit. Rugózhatunk a számokon de
ha a fél éves adatot nézzük (amikor már volt pandémia) akkor is kb. ezer emberrel kevesebben haltak meg mint tavaly. KEVESEBBEN!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!