Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehet stroke-ot kaptam?...

Lehet stroke-ot kaptam? (többi lent)

Figyelt kérdés

Ez már több mint 2 hete történt, egy este nagyon szédültem és a jobb kezem és lábam elkezdett zsibbadni. A a fejem jobb oldalon is nagyon erősen feszített, főleg a halántékomnál és hátul a tarkóm felett. Másnap reggel elmentem a háziorvoshoz, megvizsgált, de szerinte csak migrén volt és nem tulajdonított nagy jelentőséget neki. Azóta viszont a jobb lábam egy részét és a lábam ujjait alig érzem és a jobb kezemet is gyengébben érzem és nehezebben tudom koordinálni mint azelőtt. illetve beszéd nehézségeim is vannak azóta, nehezen találom meg a szavakat sokszor.

Tudom, nagy hiba volt hogy nem hívtam mentőt akkor este, de volt már velem ilyen régebben is akkor bevitt a mentő és MRI is készült ami negatív lett. Viszont ezek a rosszul létek azóta is rám jöttek csak nem ennyire mint most legutóbb.

Szerintetek mit lehetne még tenni így ennyi idő után?

Amúgy 36/F vagyok és eléggé túlsúlyos, illetve magasvérnyomás betegségem van és szívritmus zavarom is van, ritmusszabályzó gyógyszereket is szedek. Ezek mellett sajnos még COPD-m is van, ami egy régi tüdőgyulladásból alakult ki nálam.

2020. okt. 26. 00:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
52%
A stroke egyik fő tünetét írtad le, ami sokszor 20 perc alatt elmúlik. Igen mentőt kellett volna hívni.Így utólag, ha nincs komoly bajod, megúsztad.A tb-t vonják a fizetésből, nem tudod megtenni, hogy nem fizeted. De ha külön fizeted, akkor jobb ha tudod a tb t nem az egészségügyi szolgáltatásért fizetik Magyarországon. És nem várható érte semmilyen ellenszolgáltatás, mert hivatalosan ez hozzájárulás lényegében egy adó. Ha nem fizeted, senki nem fog szólni, Kivárnak pár évet. Aztán kapsz egy csekket 5-700000ft ról amiben benne lesz a késedelmi kamat is, ez a bevett eljárás. Ha nincs munkád bevételed akkor is fizetni kell.Ha az egy főre jutó jövedelmed nem éri el a 30000ft ot akkor kérhetsz átvállalást, amit minden évben újra kell kérni.A lényeg a törvény szerint nem a 7000ft ért kapod az egészségügyi ellátást, ezt nagyon sokan nem tudják.Tehát nem is követelhetsz jobb ellátást, ki van ez találva.
2020. okt. 26. 22:22
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Pszichésen is lehet. Neurológiára kérnék beutalót de akar gerincprobléma is okozhatja vagy valami keringési zavar. Le kéne fogyni mindenképp mert az nagyon sokat ront az összes felsorolt betegségeden.
2020. okt. 28. 12:13
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Érzel e olyat mintha húzódna az izom?
2020. dec. 5. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!