Voltak másnak is már hasonló panaszai? Mi állt a panaszok mögött?
De, sajnos elég gyakran szedek antibiotikumot... még középiskola elején összeszedtem az uszodában egy elég makacs, visszatérő húgyúti fertőzést, ami folyamatosan visszatér, rendszerint egy kis vesemedence gyulladással, nem tudják mitől és hogy, így félévente kapok rá valami erős antibiotikumot, ami kb félévre ugye kipucol.
Sejtem, hogy a sok antibiotikumtól lehet, csak már tényleg nem tudom mit kellene szedni rá, majd mond valamit az orvos. A legutóbbi vérképem augusztusban volt, ott volt egy minimális gyulladás, de azt mondta a háziorvosom, hogy az betudható az előző húgyúti fertőzésnek. Talán igen, talán nem. Ki tudja, majd lesz valami :D
Ez egy öngerjesztő folyamat, hogy beborul a bélflóra - mert ugye antibotikummal leirtod, és mivel az immunsejtek nagy része is a bélflórával együtt éldegél a bélben, ez érzékenyen érinti az immunitást, így lehet csodálatos önfenntartó gyulladásokat és visszatérő fertőzéseket csinálni egy módszeresen leirtott bélflórával. Valahol le kell ezzel állni, nem beszedni a következő antibiotikumot, hanem változtatni az étkezésen pl., kihagyni a gyulladásfenntartó étkeket, mint tejtermékek, cukorfajták, gyorsan felszívódó szénhidrátok, tartósított-feldolgozott élelmiszerek stb. és tolni kétpofára valami nagy dózisú probiotikumot. Meg vannak ún. "természetes antibiotikumok" is, ezek bélflóra kímélőek, egy pasas írt róluk könyvet is: [link]
Az allergia és az intolerancia tökmás, tuti hogy már szereztél intoleranciát is így, hiszen minél borultabb a bélflóra, annál több dolog emésztése okoz problémát. Az intoleranciának a legtöbbször nincsenek azonnali drasztikus tünetei, sőt a tünet akár napokkal később is jelentkezhet vagy olyan területen jelentkezik, amit nem hoznál összefüggésbe egy kajával - pl. hangulatváltozás, fejfájás, bőrgyulladások meg egyéb gyulladások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!