Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Sport közben pánik?18/F

Sport közben pánik?18/F

Figyelt kérdés
1évig kb 14éves koromban pánikbeteg voltam, pszchiáter segített féléves gyógyszer kúrával, hatalmas volt a változás, pár évig jól is voltam, ám most már inkább szorongom. Úgy tudom ezt leírni, mint amikor az ember izgul egy dolgozat előtt, vagy bármi előtt, nem bír nyugton maradni. Én így vagyok kb itthon is, és sajnos sokszor amikor megmérem a vérnyomásom már magas is. Aztmondják erre jó a sport, stb..De én pont hogy sport közben pánikolom..Amikor elkezdem futni, és kifáradok, kapkodom a levegőt, fáj a mellkasom, lüktet mindenem, úgy érzem elájulok. És ez csak tesiórán van. Ha magamnak elmegyek konditerembe, úgyanúgy intenzíven eddzem, és teljesen jól vagyok. Valami vélemények?
2020. okt. 8. 20:23
 1/3 anonim ***** válasza:
Kardiológián vizsgáltasd ki magad és ha minden oké szedj q10 koenzimet. Én már alig éltem és sokat segített a szorongásomon is meg az állóképességemen. Pedig én már 40 vagyok.
2020. okt. 8. 20:39
 2/3 anonim ***** válasza:

En is panikbeteg vagyok. Mivel imadok turazni, hegyet maszni, attol semmi bajom sincs. De ha tornazni kezdenek finoman, kimeletesen is, vagy futni probaltam regebben, akkor az amugy normalis adrenalintol a panik tuneteire asszocialtam, es ma is. Tehat nemcsak a pulzus magasabb, lever a viz, hanyinger, zsibbadas, fulzugas, sirhatnek.

Onnan tudom, hogy semmi bajom, hogy a turazasnal semmi soha. Sot, hegyre felfele futni tudok, ha fenykepezem es be akarom erni a tobbieket.

Bevallom, en Xanaxot veszek be tornazas elott, csak igy tudom elkerulni a rosszulletet. Negyvenes no vagyok, 20 eve gyogyszerrel jol boldogulok, de tinedzserkent es huszonevesen szenvedtem.

A gyogyszert csak atmeneti segitsegnek hasznalnam. Ha sikerul panik nelkul osszehozni, elobb-utobb nem rogzodik be.

2020. okt. 8. 20:58
 3/3 anonim ***** válasza:
Azért xanaxra rákattani nem jó ötlet ilyen fiatalon de 40 évesen sem. Aztán lesz még több bajod.
2020. okt. 9. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!