Az orvos tévedhetett és mégis daganatos vagyok? Nagyon félek.
Már 1x kiírtam egy kérdést ezzel kapcsolatban. Az volt a lényege, hogy megnagyobbodott, fájdalmas nyirokcsomók jelentek meg a hónaljamban egyik napról a másikra, minden látszólagos ok nélkül. Ez lehet a jele fertőzésnek is, ahogy többféle daganatnak is, mint például limfóma, vagy ami még rosszabb leukémia.
Elmentem ultrahangra, ahol semmi eltérést nem talált az orvos, azt írta a papírra, hogy “szabályos méretű és szerkezetű, kissé reactive nyirokcsomók”. Azt mondta, biztos hogy nem daganat. Elmentem vérvételre is, ahol semmi különösebb eltérést nem találtak, azt leszámítva, hogy a limfocita számom meg volt emelkedve, de még mindig határérteken belül volt. A háziorvosom is megnyugtatott, hogy leukémia tuti nem, mert akkor sokkal nagyobb eltérések lennénk az eredményben. Azt mondta, a szőrtelenítés miatt lehet ez, mert begyulladtak a nyirokcsomók. Ez mind szép és jó, csakhogy már július eleje óta fennáll ez az állapot, tehát lassan 3 hónapja(!). Ez nagyon nem normális, mert max ilyen 1-2 hónap alatt el kellett volna múlnia magától, főleg hogy már másfél hónapja nem is szőrtelenítettem, betartva az orvosi utasítást. Úgy érzem, hogy talán nagyon lassan javulgat, pl a fájdalom már szinte teljesen elmúlt, viszont még mindig fel van dagadva 2-3 db nyirokcsomóm is, amelyek tisztán tapinthatók. Ha nem daganat miatt, akkor miért nem múlik?
Sajnos hajlamos vagyok nagyon izgulni az egészségem miatt, úgyhogy felmerült bennem, hogy vajon tévedett-e az orvos. Mivel nem vett mintát a nyirokcsomóból, lehet valamit elnézett vizsgálat közben a monitoron és egészségesnek nézte a daganatos nyirokcsomókat? Vagy ez teljesen kizárt? Elég alaposan kivizsgált, legalább negyedórán keresztül nézte, összehasonlítva a bal hónaljam egészséges nyirokcsomóival. Ezután mondta, hogy biztosan nem daganat. Lehetséges, hogy ekkorát hibázott volna?:(
Köszönöm a további válaszokat!
Annyit még hozzátennék, hogy szabad szemmel nem látható egyik sem, csak akkor ha benyomom ott a bőröm, szóval nem állnak ki szerencsére.
Szerintem is beteg vagy.
Meghozza hipochondriaban szenvedsz.
A heamtologia helyett egy pszichologus szakembert javaslok.
Ő azért hipochonder mert nyilvanvaloan ragooglizott erre az egy szem tunetre, kiadta neki a limfomat es egybol ezen parazik..
Nem egy es nem ket dolog okozhat nyirokcsomo nagyobbodast, raadasul az hogy egyszerre jelentkezet mindketto honaljaban kvazi kizarja a rakot.
Osszekevered a megelozest es az eves kontrollt a hipochondriaval.
Amit a kerdezo csinal az betegseg. Ondiagnosztizalas egyetlen tunet alapjan, a legrosszabbtol valo felelem es az orvos velemenyenek a figyelmenkivul hagyasa es feltetelezes hogy teved.
Nem azt mondom hogy nem tevedhetnek az orvosok, de ha valaki ezen kattog folyamatosan, hogy hat biztos tevedett, az valoban raktunet, az nem normalis. Akarhogyan is szepited.
#18 nem ezen kattogok folyamatosan, tegnap gondolkodtam el ezen komolyabban. Mégpedig azért, mert tegnap volt 3 hónapja, hogy előjött és azóta is megvan. Ne mondd már, hogy te nem aggódnál. Nyilván de. Továbbá nem jelent meg mindkét hónaljamban, hanem “csak” a jobb oldaliban 2db nyirokcsomó. Ezért írtam, hogy az orvos összehasonlította a bal oldali nyirokcsomókat (amelyek normál állapotban vannak) a jobb oldaliakkal.
#17 köszönöm, hogy kiálltál mellettem.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!