Alkoholista vagyok és le szeretnék szokni, de sajnos magamtol már nem menne, muszáj orvosi segítség. Elvonokurára szeretnék menni. Mi ennek a menete?
Ezt pedig neked kell akarni, ha nincs meg az akaratod és a motivációd arra, hogy soha többet pia akkor mehetsz akár hova nem fog sikerülni.
Láttam már olyan embert, aki kemény alkesz volt és le tudta tenni mindenféle segítség nélkül, mert igazán akarta, átértékelte az életét és hozott egy döntést.
Meg ismerek olyat is aki évek óta ki-be jár a pszichiátrián és mindig visszaesik, bevonul bent van pár hétig kitisztul hazajön és kezdődik minden előről.
#4 Miért lenne felesleges válasz,mindenhez akarat erő szükséges és csak ő tud magán segíteni senki más,aki le akar szokni bármiről az leszokik, ennyi.
Sokan azért fordulnak úgymond szakemberhez, hogy a környezetüknek mutassák, hogy na én most megjavulok aztán titokban még is iszogatnak.
Aki nem saját maga miat akar elsősorban megváltozni az nem is fog.
" Ha idult alkoholista vagy hiába dontod el, hogy holnaptol nem iszol, mentő fog elvinni. Max ha kezdő alkoholista vagy akkor mukodhet."
Ezt nem írom alá, kedves 7-es. Több mint két évtizedig voltam masszív piás. Középiskolában kezdtem, az egyetemet is új jártam végig, aztán menedzseralkoholista voltam, (ez még az átkosban volt, amikor mindenhol kellett repipiát tartani), stb. Megittam az árvák könnyét is, és rosszul voltam, ha em ihattam. 28 éve, vagyis 33 éves koromban tettem le a poharat, pedig akkor még nem (vagy csak a fővárosban) működtek ilyen csoportok. És hogy még színesítsem a képet, a napi három doboz cigit is akkor hagytam abba. Megjártam a pokol össze bugyrát, és egy percig sem állítom, hogy könnyű, volt, vagy hogy bárki meg tudja csinálni. Szakemberek szerint ezerből egy. De nem lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!