Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Kolis szobatársam lehet, hogy...

Kolis szobatársam lehet, hogy koronavírusos, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Hárman lakunk egy szobában a koliban (egyetemisták) és ma az egyik szobatársam hazavitték a szülei, utána pedig írt nekünk kettőnknek akik maradtak, hogy karanténba került, mert egy szaktársa igazoltan vírusos (ráadásul járnak is, szóval elég közeli kapcsolat). Két napon belül tesztelik, én viszont pénteken haza szeretnék utazni. A dilemmám az, hogy ha ugye ő vírusos akkor valószínűleg én is az lehetek és nem szeretném hazavinni a betegséget, valamint a vonaton is terjeszteni, de nem akarom azt se, hogy itt érjen engem a karantén a koliban. Mit tegyek?

2020. szept. 17. 21:17
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Hazautaztam végül (szüleim értem jöttek) és megvártam mi lesz a szobatársam tesztjeinek az eredménye. Mindkettő negatív lett, szóval ma visszajöttem a koliba. A szobatársamnak még meg kell várnia míg letelik számára a karantén és ő is visszajöhet. A szaktársa is kezd jobban lenni, de ő még legalább 2 hétig karanténban lehet.

Egyébként mindig hordok maszkot, akkor is felveszem ha csak a folyosó végére viszem kidobni a szemetet a koliban. Az előadásokon és laborgyakorlatokon is. Rendszeresen használok kézfertőtlenítőt. Viszont nem tudok maszkban is aludni, ha az egyik szobatársam beteg lesz én is elkapom, hiába fertőtlenítjük bent a kilincseket, a közös használati tárgyakat stb. Minden embernek jobban kellene vigyáznia magára, komolyabban venni a vírust, akkor is ha a korosztályát nem veszélyezteti annyira.

2020. szept. 27. 13:13
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Jó hogy ilyen fiatalon ilyen felelősen gondolkodsz ha mindenki így tenne nem is lenne már járvány. Respekt!
2020. szept. 27. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!