Tüdő röntgenen voltam pár napja és tovább küldtek vizsgálatra de nagyon érdekel mi lehet a baj?
Szóval 5 napja csináltak egy mellkas röntgent és ez volt az eredmény: Jobb oldalon a VII. Borda hátsó ive felett a medioclavicularis vonalban 6mm-es éles szélű nodularis képlet ábrázolódik.
Ez mit jelenthet? Próbáltam utána nézni kicsit meg is ilyedtem...orvos nem mond semmit a pontosabb eredményekre vár
Igazabol bármi. Ha csak egy irányból készült kép, akkor akár mellbimbó is lehet.
Ez csak akkor derül ki, hogy micsoda, ha tovább vizsgálják.
Több oka is lehet. Nekem is volt egyszer ilyen éves tüdőszűrésen és kiderült hogy rossz volt az elkészített röntgenkép.
Viszont az ilyen "nagyobb" 6 mm noduláris csomó leggyakrabban daganat miatt van. TBC is okozhatja de az általában jól elkülíthető. Szarkoidózis egy autoimmun betegség nyirokcsomók megnagyobbodnak a tüdő hilusaiban de az általában egyszerre mindkét oldalon és szórtan helyezkedik el nagyobb mennyiségben.
Így a leírásból jobban tennéd ha elmennéla további vizsgálatokra hiszen ha tényleg rosszindulatú daganat és lokalizált, nem terjedt ki a környező szervekre, szervrendszerekre akkor egy műtéttel ki tudják vágni. Szükség lehet majd gerinc és koponya/agyi ct-re is hiszen a tüdőrák leggyakrabban ide rak először áttétet.
Gyógyulást, jó egészséget kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!