Valaki elmondaná hogy én mint laikus is értsem hogy mi is van írva a leletben?
MR vizsgálaton voltam mert állandóan fáj a hátam meg a bordáim. A leletben a következő szerepel.
Thoracalis gerinc MR vizsgálat
Coronalis síkú T1 súlyozott, sagittalis síkú T1 és T2 súlyozott, sagittalis és coronalis síkú MR
myelographiás felvételeket készítettünk a thoracalis gerincről, majd axiális síkú T2 súlyozott felvételeket a
Th. IV.-VIII intervertebralis rések magasságában.
A thoracalis kyphosis fokozott. Enyhe balra konvex hajlat látható. Csontoedema nem látható.
A csigolyatestek magassága megtartott, a peremek a kp. szakaszon megnyúltak.
A discusok víztartalma normális, dorsalis szegmentjük ép. A kp. szakaszon a korongszintekben, a fokozott
kyphosisnak megfelelően a ventralis liquorterek szűkebbek. A canalis spinalis nem szűkebb. A myelon
jelintenzitása szabályos.
Melléklelet: Mko. vesében extracorticalis cysták láthatók.
Vélemény: Spondylosis thoracalis min. grad.
Fokozott kyphosis.
Ezeket azért írják így, hogy egy osztrák vagy egy kuwaiti orvos is megértse. Mondjuk lehet, hogy lesz egy kis gondjuk a "fokozott" meg a "látható" szavakkal, de nem lehet minden tökéletes.
Szóval, ezt se egy külföldi orvos nem érti, se a beteg, de azért így nyomatják évtizedek óta mégis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!