Okozhatja-e gócos mandula?
Sziasztok!
24 éves vagyok, problémáim kb. egy éve kezdődtek. Kiskoromban gyakran volt mandulagyulladásom, de ahogy idősebb lettem igazából már nem volt jellemző. Ezért nem is foglalkoztam vele korábban. Majd nagyjából egy éve egyik napról a másikra, nyelési nehezízettségem lett. Észrevettem nyirokcsomókat az állkapcsomnál, 4-5-6 -ot mikor mennyi van, de igazából azóta is töretlenül megvannak, nem húzódtak vissza. Rengeteg orvosnál jártam, amit megállapítottak, hogy krónikusan gyulladt a mandulám. Mind a kettő elég csúnya, nem húzódnak vissza. Tüneteim nem múltak, készült pár UH a nyirokcsomók miatt, majd egy MRI is, hogy kizárjanak más dolgokat. Minden gyulladásos jellegű dologra utal, a manduláim az MRI-n is duzzadtnak látszottak. Április óta a hangszálaim is gyakran begyulladnak, rekedt a hangom, továbbra is nyelési nehezítettség, fájdalmam van. Az antibiotikumok semmit nem segítenek. Ezeken kívül néha fáradt vagyok, hajam nem hullik, izületeim nem fájnak. A tapasztalataitokra lennék kíváncsi, volt-e valakinek hasonló tünete? Gondoljátok, hogy a mandulámnak köze lehet a rekedtséghez is? A jelenlegi orvos akihoz járok a manduláim kivételét javasolta, mert genny folyik belőlük, amely szerinte a környező többi gyulladásnak is okozója.
Előre is köszönöm! :)
Utolso. Az osszes hajad kihullott?
Nekem most kezdett tole hullani. Mar foltokban latszik.
Visszano?
Fogászati góc következtében általában diffúz hajhullás alakul ki, mely esetén a hajas fejbőr egészéről egyenletesen történik a hajvesztés. A fejbőr egyre inkább láthatóvá válik, de egyértelműen körülhatárolható, kopasz foltok nem jelennek meg.
A gyulladásos góc kiválthat még foltos hajhullást, kopaszodást (orvosi nevén Alopecia areata) is, mely esetén a hajas fejbőrön jól körülhatárolható, hajhiányos foltok alakulnak ki. A hajhiány kerek vagy ovális foltokban jelentkezik. Több folt kialakulása is lehetséges, azonban a fejbőr többi részén a haj sűrűsége nem változik. Magán a fejbőrön nem látható elváltozás. Ezzel egyidőben a szemöldök, szempilla, szakáll, bajusz, orrszőrzet, de még a szeméremszőrzet területén is megjelenhetnek szőrhiányos területek. A foltok nagysága teljesen változó lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!