Ezt mi okozhatja?
Korulbelul egy honapja vettem eszre, hogy nehezen nyelek spontan. Ha eszek, iszok, vagy nyalat nyelek akkor semmi problemam nincs, ilyenkor nem akad meg a nyeles, csak ha magamtol akarom a "semmit" lenyelni akkor nem mindig sikerul, bar mar sokkal jobb a helyzet, mint az elejen. Ekkor eszrevettem detritust a mandulamon, meg kicsi koromban is sok baj volt vele, sokszor volt begyulladva. Ugy olvastam, hogy ez kronikus gyulladas a mandulaban, a mandulam miatt nem tudok nyelni mindig. Ezt tenyleg a mandulam okozza?
A masik... par napja gombocot erzek a torkomban. Nem folyamatosan, de a nap nagy reszeben erzem. Ugy tudom, hogy a pajzsmirigyem okozhat ilyet, amivel egyebkent baj van, kronikus gyulladas van benne.
Viszont ez a ketto igy egyben aggaszt... mi lehet ez? Mar a legrosszabbra gondoltam, a gegerak tuneteit nezegettem...
18/L
Egy vérvételből (TSH) ki lehet zárni a pajzsmirigy gondot, ha 0körüli akkor túlműködik, ha 2,6 fölött van akkor alulműködik és endokrinológushoz kell menni.
Egyébként nekem is tinikoromig sokszor volt begyulladva a mandulám, torkom, pajzsmirigy alulműködő is lettem mert gyulladásban van a pajzsmirigyem. Nem vészes állapot, teljesen beletanultam fél év alatt.
Autoimmun gyulladas van benne, evente jarok vervetelre, gyogyszert nem kell meg szednem.
Januar-februar korul voltam vervetelen es nyaki ultrahangon, ott ilyen komoly betegseget mint a gegerak nem talaltak.
De ezt a gombocerzest a pajzsmirigyem okozza es nincs osszefuggesben a nyelessel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!