Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ínhüvelygyulladás gyógyítására...

Cristo kérdése:

Ínhüvelygyulladás gyógyítására használ-e a tusolórózsás locsolás az adott területre?

Figyelt kérdés
Egy kollégámtól hallottam ezt a tanácsot, hogy tusolórózsa alatt hideg-langyostól a kellemesen meleg hőmérsékletű vízzel nem túlzottan erősen folyasztva rá segít a gyorsabb gyógyulásban. Van valami tapasztalat ezzel kapcsolatban bárkinek is, vagy tényleg használhat ez?

2020. szept. 9. 21:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

2 hónapja szenvedek vele. Már egy injekcio sorozaton is túl vagyok.

Az utóbbi 2,5 hétben irt fel az orvos kar rögzítőt plusz fáslizni is kell.

Valószínű nincs több mód, ezért akart begipszelni. De így is kötés van rajtam, amit azért a nap nagy részében próbálok hordani.

2020. okt. 28. 13:03
 12/15 anonim ***** válasza:

Ez az “azért a nap nagy részében próbálom hordani” olyan, mint a semmi.

A kötést egész nap hordani kellene.

Ezért szoktak inkább gipszelni, hogy ne tudd leszedni és rögzítsen rendesen, tudjon pihenni a kezed.

Másképp nem gyógyul. Pár hetet azért ki lehet bírni gipszben. Főleg hogy majd látod, ha felteszik, pár nap után nem fog fájni. Először nehéznek éreztem én is, de megszoktam, úgyis fel kell kötni. Használni meg nem fogod tudni, nekem az összes ujjamat gipszelték vagyis a hüvelyk kimaradt. 5 hétig volt fent. Arra készülj, hogy táppénzre kiírnak ezzel.

2020. okt. 29. 12:02
 13/15 anonim ***** válasza:

Magánorvos ugyanúgy gipszet javasolt. Kaptam beutalót a kórházba és irt egy papírt a kórházi dokinak, hogy javasolja gipszkötés felhelyezését.

Azt nem írta rá, gondolom majd a benti doki dönti el, de ő minimum 4 hetet mondott.

Kendővel felkötötte a nyakamba plusz fásli. Azért rákérdezek a kórházban, nem maradhatna e így, muszáj e begipszelni az egészet.

2020. okt. 29. 12:11
 14/15 anonim ***** válasza:

Jaj de jó, hogy erre rábukkantam. Szintén zongorista. Nem volt bajom a kezemmel, amíg meg nem emeltem egy pianínót 2017-ben..

Azóta komolyabb dolgokat nem tudok eljátszani, még egy díszítést sem, nem mozog rendesen a 4.,5. ujjam. Egy könnyű Haydn szonáta után szétmegy a jobb kezem.

MR-t csiáltak, csak hümmögtek, gondolom nem értettek hozzá..

Valaki tudna esetleg ajánlani orvost? Létfontosságú!

Ha firss a sérülés, akkor minimum 1 hónapig bekötözve, kenve és SEMMI mozgás!

A semmit úgy kell érteni, hogy evés, írás, cipőfűzőbekötés, semmit sem szabad csinálni.

A tusolós dolgot is ki lehet próbálni. Én ösztönösen hidegvizet engedtem rá.

2020. okt. 31. 15:59
 15/15 A kérdező kommentje:
Meggyógyult már, köszönöm a javaslatokat. Valójában nem tudom pontosan, melyik módszer/kezelés hatott a legjobban, de a tusolós langyos víztől kezdve a rögzítésen és a krémes kenegetésen ezeket próbáltam, és lassan már háromnegyed hónapja semmi. Még nem merem teljes erőbedobással használni, de a lényeg, hogy már nagyon jó. :)
2020. nov. 1. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!