Magas vérnyomás , vagy hibás vérnyomásmérő/k ?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Magas vérnyomással kezelnek már 1 éve, szedek rá gyógyszert. Viszont a problémám az, hogy vásároltam 2 fajta automata vérnyomásmérőt és mind a kettő teljesen más értékeket mutat . Az olcsóbb 10 ezres kategóriás pl: 116/74-et, a 40 ezres kategóriás pedig 170/95-öt . Többszöri mérés után is ez a tendencia. A háziorvosnál a "normál" módszerrel pedig (fehérköppeny effektus) 150/90 szokott lenni. Így eléggé nehéz beállítani a gyógyszerezést, hogy mindegyik mást mér. Tippek ötletek ? Mert amikor a látszólag magasra be veszek plusszban (háziorvosi javaslatra) gyógyszert akkor annyira le viszi, hogy rosszul vagyok. Az extrém magas értékeknél pedig nincs különösebben tünetem. Hálásan köszönök minden ötletet tanácsot előre is !2020. szept. 1. 23:54
1/1 anonim válasza:
Évente kalibráltatni kell a vérnyomásmérőt, másképp rossz értékeket mér. Továbbá ha csuklós vérnyomásmérőd van, az nem igazán megfelelő.
Lehet kéne egy 24 órás vérnyomásmérő (ABPM) neked, hogy kiderüljön mikor mennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!