Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért kerül ennyibe a korona-v...

Miért kerül ennyibe a korona-vírus teszt amit az állam elfogad?

Figyelt kérdés

Ezerféle tesztelési opció létezik a koronavírus szűrésére, de csak is kizárólag egyet fogad el az állam, és azt is csak olyat ami itthon készült.

Mi az oka annak, hogy:

- Ilyen drága a teszt

- Csak ezt az egyfélét fogadják el

- Csak az itthon készült teszteket fogadják el

Félreértések elkerülése végett, teljesen egyetértek azzal, hogy tesztet kell csináltatni. A bajom azzal, hogy ilyen megkötések mellett kell megcsinálni, és nem értem, hogy miért kerül 120ezer forintba az, hogy ketten hazajövünk külföldről és nincs lehetőségünk megvárni a karantént.

2020. aug. 31. 12:43
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
20%
13 :D persze. Hónapokkal előre kérik ki a szanadságot. Mégis hol? Mese habbal.
2020. aug. 31. 15:56
 22/28 anonim ***** válasza:
78%

"Hónapokkal előre kérik ki a szanadságot. Mégis hol?"

Például nálunk. Szupermarketben dolgozom. Nem adnak ki csak úgy hirtelen több napnyi szabadságot, legfeljebb a beosztást lehet úgy kérni, hogy 2 egymást követő napra essen 2 szabadnapom, de az ugye nem szabadság, hanem szabadnap, 2 napnál többet nem szoktak így adni, és ehhez is minimum 2-3 héttel hamarabb szólni kell, mert kéthetente írnak ki új beosztást. A másik dolog, hogy nyilván az emberek többsége, pláne akinek gyereke is van, nyárra akar szabadságot kivenni, de nem kaphatja meg mindenki ugyanabban az 1-2 hónapos időszakban a szabadságát, hiszen valakinek dolgoznia is kell, így is kevesen vagyunk. Ezért én személy szerint igyekszem mindig minél előbb megtervezni a nyári programjaimat és hónapokkal előre jelezni, hogy mikor akarok szabadságot kivenni, hogy biztosan meg is kapjam.

2020. aug. 31. 17:01
 23/28 anonim ***** válasza:
79%

Mindenhol, ahol az embereknek rendes fogallkoztatásuk van, mert ha egy valaki kiesik, az hiányzik a munkavégzésböl, ezért a munkaadó/fönök elöre kell, hogy ervezze a munkát meg a létszámot.

Nálunk minden féléve elején le kell adni, ki mikorra kérne szabadságot, ezt ha engedélyezik, akkor mehet, egyébként nem.

Nagyon indokolt esetben - haláleset vagy hasonló - adnak EGY napot, de egyébként teljesen felborítaná a munkát, ha mindenki akkor menne szabadságra, amikor eszébe jut.

2020. aug. 31. 17:05
 24/28 anonim ***** válasza:
0%
Közalkalmazott vagyok előző hónap végén írjuk a beosztást. Úgyhogy nem kell hónapokkal előre kitalálni mikor mész szabira. És ha közbejönne valami is meg szoktuk oldani a kollégák között.
2020. szept. 1. 08:48
 25/28 anonim ***** válasza:
47%
NEM közalkalmazottakról van szó, hanem doglozó emberekröl, ott több hónappal elöre kell betervezni az embereket.
2020. szept. 1. 08:50
 26/28 anonim ***** válasza:
43%
Mert mi szerinted mit csinálunk a munkahelyen? Aludni járunk be? :D
2020. szept. 1. 08:54
 27/28 anonim ***** válasza:
47%
Ne haragudj de 2 diplomával nyelvtudással és 10-12 óra munkával gyakran hétvégékkel talán úgy érzem én is dolgozó ember vagyok közalkalmazottként. Elmehetsz te a jó fenébe.
2020. szept. 1. 09:03
 28/28 anonim ***** válasza:
71%
Felnőtt, dolgozó emberek miért nem képesek megérteni, hogy NEM MINDEN MUNKAHELYEN UGYANOLYAN A RENDSZER? Valahol elég pár nappal vagy héttel előre szólni, de valahol igenis muszáj hónapokkal előre leszervezni a szabadságot. Mind a kettő ugyanolyan normális munkahely. Ne gondoljátok már azt, hogy az egész világ egy nagy egységesített rendszer, ahol csak egyféle opció az elfogadható és mindenkinek mindent pontosan ugyanúgy kell csinálnia, mert rohadtul nem így van. Szóval nem értem, minek kell ezen vitatkozni, pláne ilyen hangnemben, ahogy egyesek teszik.
2020. szept. 1. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!