37,4 lázam van. Netán koronavírusos fertőzött lennék?
Tegnap még nem volt lázam, csak ma délután 37. A torkom be volt gyulladva, fájt a torkom. Kaptam antibiotikumot, mikor bevettem, a torkom jobban lett. Szopogató cukorkát szopizom. Bevettem paralent délelőtt.
Most lefekvés előtt bevehetek panadolt? Az nem gond, ha egyszer paralent, egyszer panadolt veszek be?
Amúgy bejelentkeztem koronavírusos tesztre. Remélem negatív lesz a teszt eredménye. Szerdán megyek. Azt mondták a munkában, csak láz esetén menjek tesztre. Ma jelentkeztem be a tesztre. Ez csak a 2. nap, és már hőemelkedésem van. Nagyon félek, hogy netán pozitív lesz a teszt eredménye. Nagyon de nagyon félek. A szívemnél a mellkasomnál fáj. Félek nagyon.
Ugye nem leszek fertőzött?
Kedves kérdező,
- A vírus hirtelen jött magas lázzal, eleinte szaglás-ízlés elvesztéssel jelentkezhet. Ez mellett szárazköhögés, hasmenés, gyengeség, fájdalmak a jellemző tünetek.
Senki nem fogja tudni megmondani a teszt eredmény hiányában azt hogy koronavírussal fertőzött, vagy sem.
Teljesen felesleges aggódni, abban az esetben is ha a teszt pozitív lett. A betegek többsége vagy tünetmentesen, vagy az eddigi tünetekkel/azok csillapodásával a szervezet immunitásától függően leküzdik a vírust.
A legfontosabb hogy addig, ne menj közösségbe, kerüld a másokkal való személyes kontaktust. Fájdalomcsillapító szerek használatát tudom javasolni.
Dugd be a fejed egy kád jeges vízbe, és nyugodj le végre, még mielőtt infarktust kapsz a sok hülyeségtől amit belelátsz a tüneteidbe. Azt szedd amit felírt és javasolt az orvos, ha meg nagyon nem bírsz magaddal, csináltasd meg a tesztet.
Ja, és 38 alatt hőemelkedés van, nem láz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!