Miért ilyen magas a pulzusom?
Figyelt kérdés
Kórházban voltam viszont más ok miatt, de ott derült ki. Nyugalmi állapotban 110 körül, egyébként volt 150 is. Itthon nem ilyen magas, 80-100 között van, de nem nagyon megy 95 fölé mostanában. Volt 2x hogy kicsit megszédültem mikor gyorsan felálltam(ilyen nálam mindig is volt de nem ilyen erősen) akkor mértem a vérnyomásom nagyon alacsony volt, a pulzus nagyok sok.
80/51 a pulzus pedig 130.
Lehet csak nagyon ideges voltam kórházba? Egyébként neurológus küldött be.
16/L
2020. aug. 27. 17:17
11/20 anonim válasza:
Terheléses EKG-t lenne érdemes mindenképpen csinálni, ha nem volt és az eddigi vizsgálatok alapján nem derül ki, mi okozza a panaszokat.
12/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2020. aug. 27. 21:30
13/20 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetem te mivel foglalkozol? Tök jól leírtál mindent, mostmár érdekel:D
2020. aug. 27. 21:31
14/20 anonim válasza:
Mentőtiszt vagyok, ha rám gondolsz. 1es voltam. :)
15/20 A kérdező kommentje:
Igen igen:)
Azt még megkérdezhetem a 24 órás EKG hogy néz ki? Nem teljesen vagyok tisztában vele
2020. aug. 27. 21:46
16/20 anonim válasza:
Ugyanolyan mint a rendes EKG, felteszik rád az elvezetéseket, amik csatlakoznak egy kicsi készülékhez, az tárolja az adatokat, 24 órán keresztül figyeli a szívműködésedet, amit az orvos majd kiértékel. Kell írni hogy van e panaszod közben, és ha van, van rajta egy piros gomb, amit meg kell nyomni, de ehhez van kis tájékoztató. Egy baj van vele, hogy aznap nem fürödhetsz.
17/20 A kérdező kommentje:
Hu hát én már a 24 órás vérnyomásmérővel is szenvedtem, alig birok ki ennyit mozgás nélkül, hozzá vagyok szokva a napi 3 óra edzéseimhez.
Vagy ezzel szabad mozogni?
2020. aug. 27. 22:05
18/20 anonim válasza:
Lehet vele, de csak úgy, hogy odafigyelsz rá, hogy ne sérüljön a készülék, ne érje víz, ne essenek le az elektródák.
19/20 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm, majd akkor kibirom valahogy:)
2020. aug. 27. 22:27
20/20 anonim válasza:
A kórházban mindenkinek magasabb a vernyomása éa pulzusa az idegességtől. Attól nem kell megijedni de 150es értek az nagyon sok ott is nyugalmi állapotban. A normál pulzus 72 otthon e körül kénel ennie. 90 felett már magasnak szamít a vernaomás meg 120/80 10-15 eltérés még oké de annal több az nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!