Ilyen a labor eredményem, ez érdekében mit tehetnék, s mit jelent?
Mivel én nem nagyon értek a labor eredményekhez meg köszöném ha tik tudnátok segíteni!
Kezdem is:
Húgysav 363 umol/L (magas)
Trigliceridek 2,34 mmol/L (magas)
Vérsejtsüllyedés 26 mm/ó (magas)
Vörösvérsejt 5,26 T/L (magas)
MCV (Vvt-k ált.térf.) 78,5 fL (alacsony)
MCHC (Vvt.ált.Hb.konc.) 341 g/L (magas)
Vas 9,1 umol/L (alacsony)
Előre is köszönöm válaszukat!
10-es nem véletlen írtam, hogy nem vagyok orvos, de én legalább próbálok neki segíteni abban hogy szegény tudjon kérdezni az orvosától, ha már az orvosa nem veszi a fáradtságot hogy tisztelje a betegét és tájékoztassa. Az orvosi lapon írták, hogy vészes vérszegénységnél lehet kiugró a húgysav értéke. Mivel szegény választ akart kapni próbáltam neki orvosi lapokat linkelni, ami kiinduló pont lehet ahhoz, hogy érdemben tudjon kérdezni az orvosától, ha nem tudja mit kérdezzen akkor nem is tud kérdezni, de tényleg joga van tudni mi baja, szóval ezt bizonyos orvosok részéről nem értem meg, akik szarnak tájékoztatni a pácienst.
Nem azért tették le az esküt, hogy ne tiszteljék a beteget, és ne tartsák bizonytalanságba azzal hogy nem mondanak semmit, az a betegnek a legszarabb érzés, bármilyen is a válasz, joga van tudni ha noname probléma akkor is. Ebben igaza van a kérdezőnek.
Írtam azt is, hogy a vérkép összességében ad választ, van olyan érték ami önmagában nem is mond semmit. De azért szar érzés, mikor hülye gyereknek nézik az embert mikor bemegy az ember, és nem mond semmit, csak megnézi aztán jó van mehet is. Most a páciens kérdezze hogy mi van? Nem neki kéne kérdezni, hanem az orvosnak mondani, bármi is az.
10-es, 14-es szakmabelik vagytok? Tudtok valamit javasolni neki, hogy az orvosánál, hogy kérdezzen, hogy az orvosa tájékoztassa is?
Igen de ha olvastad az utolsó linkemet, akkor felsorol több mindent magas vörösvérsejt számnál, de a legbanálisabb a B12 vitamin hiány, na de gondolom itt sem mindegy hogy a többi érték milyen, szóval ilyesmire se lehet csak úgy rámondani hogy ez, mert minél többet olvastam annál több összefüggés van több mindennel.
Elolvassa amiket linkeltem, és érdemben így már jobban is tud kérdezni, hogy mi a további lépés. Volt egy kérdés online orvostól is, de azt most nem találom! Vagy esetleg további vizsgálatot kérnek vagy tájékoztatja az orvos normálisan, vagy megkeresel egy online orvos szakértőt, mert vannak! Csak gugliznod kell hozzá!
Amúgy ha nem jutsz előrébb és van pénzed akkor miért nem keresel egy magánorvost hogy érdemleges választ kapj. Mert ez így tényleg necces hogy nem mond semmit az orvos, még akkor se ha noname probléma, akkor meg azért kéne mondania, hogy ne hagyja kétségek között az embert bizonytalanságba, hogy most akkor mi van.
Jó köszönöm mindenkinek a segítséget! De azért nem kell veszekedni... Természetesen az orvos véleményét is kikérdezem. A Plusz meg hogy helyetes van! ;) 😉
De azért nagyon szépen köszönöm a válaszukat ❤
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!