Hàrom napja voltam az orvosnál elhozni a labor eredmènyemet? . A vas nekem 261, a normális 145van irva.
Ha Önnél egy laborvizsgálat során magas vas értéket találtak, még nem jelenti azt, hogy hemokromatózisa van. A magas vas értéknek lehet oka a folyamatosan szedett C-vitamin, vagy Q10, lehet, hogy sok zöld teát iszik, esetleg gyakran fogyaszt alkoholt; akár labor hiba is lehet! Azonban, ha ezek egyike sem áll fenn, akkor is szükség van egy kb. 1 hónap múlva vett kontroll vérvételre, mielőtt továbblépnének a lényegesen drágább genetikai vizsgálat felé.
Amennyiben sok volt a vasa , 1 hónapig kövesse a következőket:
"Én minden esetre megnézetném egy másik orvossal,"
Ja, aztán meg egy harmadikkal is. Igaz, hogy rá van írva, hogy 1 hónap múlva kontroll ( addig ne izguljon...)
A bogárszar miatt írtam a másik orvost. És igen, egy harmadikkal is, ha a kettő első között olyan eltérés van.
Ha az elsőre nekiállok annak a vastalanító kúrának amit az első orvos javasolt, lehet többé sosem szabadulok az orvosoktól. Mert a szervezetben minden kényszer változás csak további problémákat szül. Ez olyan mint az amőba! Osztódik!
A másik gondolatom, hogy "ki állapította meg azt a normál értéket?" Mert lehet egy elfuserált részeg orvos határolta be azt a 145-öt. Pl. nekem a 261 is éppen olyan normálisnak tűnik, mint a 145.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!