Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Extraszisztolé nektek hogy...

Extraszisztolé nektek hogy van? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Már évek óta fenáll nekem hogy pihenés közben egy extra ütést érzek, hamarabb jön mint kellene. Nektek mennyi van egy nap, és milyen időközönként? Nektek is van olyan hogy mondjuk 5-10 másodpercig nagyon sok van? 21/F

2020. aug. 10. 11:38
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Elég ijesztő. Főleg este van mikor lefekszem

De nem tudom extaasistolé e még vár rám a holter.

2020. aug. 10. 11:43
 2/46 A kérdező kommentje:
Neked mennyi ideig tart egy "sorozat?" én attól féleg hogy megáll közben a szivem, mert kb 3-4 másodpercig elkezd össze vissza verni, hamarabb jön egy ütés meg ilyenek.. Kikészít esküszöm, pánikroham mellé..
2020. aug. 10. 11:44
 3/46 anonim ***** válasza:
Nekem is van ilyen. Előfordul naponta többször, de van olyan, mikor napokig nem. Én nem voltam kivizsgáláson. Kellene?
2020. aug. 10. 11:52
 4/46 A kérdező kommentje:
Én sem fogok vele elmenni. Ha meghalok akkor az volt a sorsom ennyi.. Elvileg ártalmatlan az extraszisztolé. Neked is szokott egyszerre több lenni?
2020. aug. 10. 11:53
 5/46 A kérdező kommentje:
Nekem anyám olyanokat mondd hogy az a lényeg hogy dobog.. Na persze, elég egy naív ember, az már nem számít hogyan dobog :D
2020. aug. 10. 11:55
 6/46 anonim ***** válasza:
100%

Ne félj. Nem áll meg. Nekem is van, mellé magas vérnyomás is. Én bétablokkolót kapok csak egy felet naponta 1x. Régen erősebb volt de ez a vérnyomásra van. Amúgy az extra sistoléra is béta blokkolót adnak ha erősebbek a tünetek.

A holteres vizsgálat kell mindenképp meg egy ultrahang se árt s akiknek van három hónaponta nem árt egy teljes vizsgálat kardiológián csak a biztonság kedvéért. De nem kell félni. Nagyon durva meg ijesztő van, hogy rólam is folyik a viz utánna meg legyengit. Sajnos sok embernek van már. Elég gyakori.

2020. aug. 10. 11:56
 7/46 anonim ***** válasza:
Nekem volt, hogy addig vert össze vissza amíg fel nem ültem. Nem tudom amúgy mikor hagyta volna abba. Az a baj, hogy sokféle ritmuszavar van és laikusként nem tudod eldönteni amit érzel az épp mi. Mivel elég ijesztő is én elmentem az orvoshoz. Ha túl sok ilyen van vérrögöt is tud okozni aminek súlyos követlezményei lehetnek. Egyébként kalcium+magnézum sokat tud javítani rajta.
2020. aug. 10. 11:59
 8/46 A kérdező kommentje:
De azt mondjátok meg légyszi nekem, hogy az is normális ha nekem legtöbbször olyan hogy egy 5-10 másodpercig ver össze vissza? szóval nem olyan hogy hirtelen 1-et és akkor megy az élet tovább, hanem 5-10 másodpercig olyan.. Jó lehet túlzok, inkább max 3-5 másodperc.
2020. aug. 10. 11:59
 9/46 anonim ***** válasza:
Egyébként a vizsgálat nem fáj. Nincs ok ami viaszatartson. Jobb megnézetni.
2020. aug. 10. 12:01
 10/46 A kérdező kommentje:
Meg az a baj hogy mentális gondjaim is vannak.. Szerintem egy ép eszű ember olyat nem mond mint én előbb, hogyha meghalok akkor az volt a sorsom.. 21 évesen én mentálisan k.o vagyok sajnos. pszichiáter semmit nem segített, ez van.
2020. aug. 10. 12:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!