Mi lehet a bajom? Nagyon félek már.
Szóval az egész kb. 3 hete történt,egyik délután nagyon rosszul lettem,szívem kalapált,180-as vérnyomás,kezeim zsibbadtak,bizseregtek,alig kaptam levegőt,apám adott vérnyomáscsökkentő teát,ezután jobban lettem valamivel,utána 3 napig kb.alig ettem,és folyton 150 körül volt a vérnyomásom,néha kicsit normálisabb,szívem sokszor kalapált,sokszor fejfájás,hányinger,kb.ájulás közeli állapot jött rám. Mikor háziorvosnál voltam,pont jobb passzban voltam,vérnyomásom is jobb volt,elintézte annyival,h labor,és igyak sok vizet,pihenjek stb..,pedig mindent elmondtam neki.
Labor semmi kórosat nem mutatott ki a vérképben,orvost visszahívtam,épp helyettesítették,akkor 1 héttel a "nagy rosszullét" után már kezdtem normalizálódni,jobban lenni,enni rendesen stb..és azt mondta a helyettesítő doki,h vérképemben semmi kóros,ha nem erősödnek,ill.térnek vissza a rosszullétek,akkor nem lesz semmi bajom,ha igen,hívjam vissza a háziorvost. Erre ma, több mint egy héttel később,megint heves szívverés szédülés,hányinger,150 es vérnyomás így a semmiből. Mit csináljak? Az egészségügy az idióta "koronahelyzet" miatt kb.lekoppint.
Mar meg vagyok ijedve,hogy ez nem múlik el. 22/f Sorry a zagyva fogalmazásért,de ezt mind leírni nincs most erőm összeszedetten.
Valami érrendszeri/keringési probléma lehet? Normális válaszokat köszönöm,ha esetleg hozzáértő,orvos/e.ü.dolgozó tudna segíteni,azt hatványozottan megköszönném.
Sajnos az a baj,hogy nemhiszem,hogy pánik lenne a dologban. Mert láttam már pánikrohamot,az illető sír,nyugtalan,gyorsan veszi a levegőt,a stressz miatt jön ki rajta.
Én nem izgulok semmin,és magától kijön ez,figyelemelterelés csak nagyon kicsit segít,szívverést nem mulasztja el. Mikor nekem van,nem veszem pánikszerűen a levegőt abszolút,nem pánikolok,jó nyilván izgulok hogy mi lesz,de egy pánikroham szerintem más. Most egyébként egy ideje jobban vagyok,szívverésem visszament normálra nagyjából. Kb.2órája vettem be 1 advilt,meg egy vas tablettát.
Vashiányom van szerintem,de arra van vastabletta. Magnéziumtól felmegy a vérnyomásom,az az érdekes. A rosszullétek stressztől,hangulattól napszaktól teljesen függetlenül jönnek,de legtöbbször este/éjjel.
4# "a vérnyomáscsökkentő tea placebo"
nem egeszen, ugyanis a vizelethajto tea pl. csalan (es meg egy csomo egyeb) tea, vernyomascsokkento hatassal bir - egy csomo vernyomascsokkento tabletta is dolgozik ezen az elven. Az sem veletlen, hogy aki naponta 40-80 mg Furosemidet szed, annak tobbnyire nem kell meg kulon vernyomascsokkento is.
Szoval ne allits fel "psziches tuneteid vannak" diagnozist, mert ez orvos dolga.
Kerdezo, hogy vagy?
Kb februárba velem is meg történt , el voltam labor , tökéletes eredmény. Voltam magán kardiologusnál, EKG , szív ultra hang. Nem talált semmit . Majd tegnap megint előjött , mellkasi fájdalom , alig kaptam levegőt , zsibbadt az arcom , kezem , halálfélelem. Magas pulzus.
Ma meg eléggé trè a közérzetem. Talán pánik roham.. nem tudom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!