Munkahelyemen 4 koronavírus fertőzött van. Elkaphatom a vírust?
A 4 koronavírus fertőzött beteg munkában voltak, ledolgozták a 7.5 órát, és mentek haza. Másnap nem engedték munkába. Szerbekről van szó, és hazaiakról. Külföldről jöttek haza, és úgy jöttek munkába, hogy fertőzöttek voltak. Lehet nem tudtak róla, vagy én nem tudom. De úgy van mi nálunk szlovákiában, hogy ha jön valaki külföldről, és az az állam nincs zöld térképben, karanténban kell lenniük, és tesztet kell nekik felmutatni. Ha valaki elutasítja a karantént, vagy nem csinál tesztet, 5000€ büntetést, és 20 év börtön.
Állítólag azt beszélik a munkában, mert volt már kint nálunk a tv, hogy ha valaki megmondja a médiának, hogy volt nálunk fertőzött beteg munkában, mindjárt adnak felmondást annak a munkásnak.
Hogy lehet így dolgozni?
Én félek a saját egészségemért, és körülöttem lévő emberek egészségéért. Anyám beteg, nagyszüleim onkológus betegek.
Váltsak munkát? Nem fogom így elkapni a vírust?
Roppant eszes vagy te, kérdező! Ha hétfőn reggel 9 órakor negatív a teszt, az nem jelenti azt, hogy teszem azt szerdán délután 2 órakor már nem lehetne pozitív.
Nem vágom, miért a munkahelyed a hibás azért, mert az agyasok nem voltak hajlandóak az érkezésük után önként karanténba vonulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!