Mi okozhat reggeli fejfájást időskorban, agydaganaton
kívül?
Figyelt kérdés
Nagymamám legjobb barátnője 72 éves. Egyre többször fordul elő, hogy reggel fáj a feje. Leginkább a tarkóját szokta fájlalni. Mi lehet ez? Komolyan elkezdtem érte aggódni. Egyáltalán lehetséges az, hogy ilyen idős korban jelenjen meg nála agydaganat? Esetleg lehet, hogy nem áll ilyen súlyos probléma a hátterében? Lehet csak túlaggódom?
Amire még gondolni tudok, hogy éjjel magas a vérnyomása és reggel amikor felkel megjelennek nála a tünetei. Ennyi jutott eszembe.
Komolyan aggódok érte, mert nagyon aranyos néni. Kérlek segítsetek!
Amit még tudni kell, hogy (ha jól tudom) cukorbeteg, izületi problémái vannak és sok kávét iszik (szerintem egy nap 2-3 csomog "kavarós" kávét).
2020. aug. 1. 09:06
2/14 A kérdező kommentje:
És még ami fontos lehet, hogy kevés folyadékot iszik a kávén kívül (nem tudom megvan e neki az 1,5 liter folyadék/nap de nem hiszem, pedig még a 1,5 liter is kevésnek számít)
2020. aug. 1. 09:09
3/14 anonim válasza:
ezer dolog lehet. akár a melegtől is, alacsony/magas vérnyomás , cukorbetegség, folyadékhiány stressz + az öregkor
2020. aug. 1. 09:20
4/14 anonim válasza:
Az én felmenőm kevés folyadékot ivott vagy 10 évig, minden reggel őrült fejfájással ébredt. A fejfájására meg itta az erős kávékat. Mondd meg neki, hogy ha nem képes rávenni magát a napi 2,5 liter víz ivására, az eddigi betegségei mellé még a veséjét is tönkreteszi. Mellesleg többé nem fájna a feje, ha hajlandó volna normális mennyiségű vizet inni.
2020. aug. 1. 09:24
5/14 anonim válasza:
Anyukám és én is merev nyakúak vagyunk, ropog a nyakunk. Egy időben nagyon kényelmetlen párnán aludtam és reggel, a tarkóm környékén fájt a fejem. Ha megmozgattam jobb lett. Lehet, hogy neki is ilyesféle gondja van. Ne gondolj egyből a legrosszabbra! :)
Remélem semmi komoly! Jobbulást!
16/l
2020. aug. 1. 09:42
6/14 anonim válasza:
azért egy 16 éves fiatal lány, meg egy 72 éves öreg közt óriási a különbség
2020. aug. 1. 09:48
7/14 anonim válasza:
De anyámnak is ezek voltak a "tünetei".
2020. aug. 1. 11:31
8/14 anonim válasza:
Elsőre a vízivás a legegyszerűbb, ha megissza a napi 2 és fél litert, és másnap reggel nincs fejfájás, már meg is oldódott a dolog. Ha ez nem segít, akkor jöhetnek a bonyolultabb próbálkozások...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!