Mennyire veszik komolyan a házi karantén betartásának ellenőrzését?
Egy nagyon kis ,,városba" (bár inkább falunak mondanám) szeretnék haza látogatni 1 hétre Angliából a szüleimhez, de ez a karanténos dolog nagyon eltántorított. Nem szeretném az egész időt otthon tölteni,másokat is szeretnék meglátogatni.
Szóval tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy mennyire veszik komolyan az ellenőrzéseket.
#10/10
Köszönöm, hogy teljes mértékben a feltett kérdésemre válaszoltál :)
Egyébként pedig megértem az aggodalmadat. Sajnos minden nap tele vannak a hírek a koronavírussal, megy a pánik keltés és a legtöbb ember már teljesen elfelejtette, hogy más, sokkal halálosabb betegség is van ezen a világon, amiben naponta 100× többen halnak meg, jóval nagyobb kínok között. De ez ugye senkit sem érdekel, mert nem nyomja ránk a média. A felesleges pánikolás miatt pedig néhányan a boltokban képesek veszekedni az utolsó csomag wc papíron is (mert itt a világvége), utána pedig pár hónap múlva szégyenlik magukat, mert megértik, hogy semmi értelme sem volt. Talán majd te is rájössz néhány hónap múlva, hogy nem sok értelme volt ennyire félned.
Kicsit félreértesz, kérdező, lehet nem jól fogalmaztam.
Igen, az öregeket és krónikus betegeket valóban féltem, főleg, hogy a feleségem is krónikus beteg.
De én másrészt azért tartom be a szabályokat (és mondom mindenkinek, hogy tartsuk be), mert nem akarok megint otthon ülni két hónapot, nem akarom, hogy megint félni kelljen kimenni az utcára kijárási korlátozások miatt (a büntetés miatt). Nem szeretném azt, hogy megint töröljék a külföldi utakat, nem szeretném, hogy leszámolások legyenek a cégnél, stb.
Ha tudnám, hogy nagyobb fertőzöttség esetén sem lesz semmilyen korlátozó intézkedés, nem érdekelne, hogy ki hogyan tartja be a karantént, boltban vagy buszon vegye fel arra a pár percre a maszkot és ennyi.
A korlátozó intézkedéseket meg inkább öregekre és krónikus betegekre alkalmaznám csak, hogy pl. a beteg ne menjen dolgozni (ha igényli ezt), támogassuk pénzzel, de az egészséges ember hadd tudjon már dolgozni, élni. A gazdaságot sem nyírnánk ki legalább ezzel.
Igen, valóban kicsit úgy fogalmaztam, mint aki retteg. :D
De nem, én leginkább a korlátozó intézkedésektől félek. Na meg maszkot azért felveszem, ahol kell, vigyázzunk az idősebbekre és krónikus betegekre. Az a 2 perc nem sok. Főleg, ha ez az ára, hogy ne kelljen otthon maradni és ne terjedjen, inkább ez.
Szia én karanténban vagyok, és hozzám jönnek minden nap, de csak napi 1x.
Volt hogy ők keltettek, volt h este 5 körül, szóval változó hogy mikor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!