Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Véres széklet, mi okozhatja?

Véres széklet, mi okozhatja?

Figyelt kérdés
Már egy ideje véres a székletem. De volt amikor egy idő után nem volt az, és most újra olyan.. Nem tudom mi lehet az oka. Szokott kemény is lenni, meg nem is. Mostanában kicsit faj a hasam, görcsöl, mintha kellene, de aztán elmulik. És eszrevettem, hogy egyszer felhizok, utana azt le is fogyom. Én hasra hizom, meg combra. Ezen kivul nincs semmi fajdalmam. Felek elmenni orvoshoz, nagyon szégyenlős vagyok.. Nem tudom, felek attol is, hogy lehet valami komoly bajom.. Szerintetek?
2020. júl. 16. 13:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Menj el orvoshoz. Ha nem merek, én mindig arra gondolok: jobb egy kis aranyeret kenegetni, mint mondjuk egy végbélrepedést mert féltem elmenni orvoshoz mikor még nem volt vészes. :D

Ez bármi lehet, nekem akkor szokott ez lenni amikor kemény a székletem, de akkor fáj is mikor WC-zek.

2020. júl. 16. 13:18
 2/12 anonim ***** válasza:
Miért félsz elmenni dokihoz? Mert kiderül valami vagy mert kellemetlen? Ha kiderül valami inkább hamar, az elején derüljön ki. Mert ha később derül ki higy valami baj van amit nehezebben lehet kezelni magadat fogod hibáztatni hogy mekkora hülye voltál hogy nem mentél orvoshoz. Mellesleg ő naponta több ilyet lát, másnap nem is fog rád emlékezni ha e miatt aggódsz.
2020. júl. 16. 14:02
 3/12 A kérdező kommentje:
Mert szégyenlős vagyok, és nagyon kellemetlenül, kínosan érezném magam... De igazatok van, elkéne mennem, ha nem akarom, hogy komolyabb bajom legyen, hogy ha elhanyagolom.. De nem tudom, annyira félek, és olyan kínos ez nekem..
2020. júl. 16. 14:40
 4/12 anonim ***** válasza:
Ha van pénzed magándokihoz menj, ott kedvesebbek veled és talán nem olyan mint egy "daráljukle" SZTK. De ha közlöd velük az elején hogy félsz szerintem megnyugtatnak.
2020. júl. 16. 14:57
 5/12 anonim ***** válasza:
Mondjuk rákos is lehetsz. Minél később kapsz kezelést annál rosszabbak az eselyeid. Ha meg valami enyhébb dolog nem lenne jobb megnyugodni? Csak a szenvedéseidet nyújtod azzal ha nem mész orvoshoz. Ráadasul vérszegenységet okoz. Meg.akarod várni amíg elájulsz tőle az utcán? A háziorvos maximum kikerdéz és megnyomkodja a hasad. Semmi mást nem fog csinálni. Semmi szegyellni való nincs abban ami történt, hidd el cifrább dolgokkal is mentek már hozzá. Utána ad beutalót a szakorvoshoz. Majd ott kiderül milyen vizsgálatok lesznek.
2020. júl. 16. 15:41
 6/12 anonim ***** válasza:
Magándokihoz hulla felesleges menni mert ennek jo esellyel tükrözés lesz a vége a maganrendelőben meg nincs hozzá felszerelés. Ráadasul egy valag pénzbe kerül az orvos semmivel nem jobb mint a tbs csak szebb a rendelője.
2020. júl. 16. 15:43
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a hasznos válaszokat. Jótanácsokat. Elmennék anyukámmal.de neki is felek elmondani kinosan erzem magam.. Meg ő olyan, ijedős, és elég furán mutassa ki az érzelmeit, aggodalmait. Talán, ha neki elmondanám, jobb lenne egy kicsit, de ezen is agyalok, mert ez is elég kinos nekem..
2020. júl. 16. 16:52
 8/12 A kérdező kommentje:
Erről a rákról az jutott eszembe, hogy mostanában elég gyakran, erősen hullik a hajam.. De lehet túlgondolom, és csak megijesztettél vele:D
2020. júl. 16. 16:53
 9/12 anonim ***** válasza:

Meg nem vagy elégg megijedve, szóval majd én megteszem: tatám végbélrákban halt meg. Annyiból derült ki, hogy rákos, hogy vérzett neki és elment dokihoz.

Na, de nem akarom a szívbaj hozni rád, csak hogy menj el dokihoz. Anyukádnak mond el, neki is és az orvosoknak is nyugodtan mond el hogy félsz a vizsgálattól. Túl leszel rajta, erős vagy te. 😉

2020. júl. 16. 17:11
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

A lakosságnak legalább a felének van aranyér, csak senki sem reklámozza. Mert ez nem olyan dolog amit csak úgy elmesél az ember a másiknak. Szóval nyugodtan mond el anyukádnak, hacsak nem adja tovább másnak mert akkor kínos lenne.

De amúgy hidd el higy a felnőttek felének vannak ilyen gondjai. Nem véletlenül vannak tele a rendelők. Az orvosnak a kolonoszkópia rutin. Háziorvoshoz menj először, ő ad beutalót. Számíts rá hogy csak hetek múlva kapsz majd időpontot. A proktológushoz viszont nem kell beutaló, nálunk 10ezer a magán és csak 3 napot kellett várnom. Nagyon kedvesek voltak, mondtam hogy először vagyok. Ő a végbéltükrözést is csinál, lehet hogy elég neked is az. A vastagbéltükrözés az más, arra várni kell. Ha úgy látta volna hogy más a baj továbbküldött volna, de nem kellett.

2020. júl. 16. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!