Helicobacter antibiotikumos kezelése milyen? Hogy vészeljem át?
Sziasztok! Volt itt valakinek helicobacter pylori-ja? Milyen volt a kezelés?
Nagyon aggódok miatta, mert nagyon legyengültem és lesoványodtam a betegség miatt, hiszen már egy éve küzdök a napi erős rosszullétekkel, és csak most derült ki hogy ez állhat a problémák mögött. Már néhány hónapja szedek PPI savlekötőt, mert csak ez segít egy picit, de ebből is csak a minimális dózist bírja ki a szervezetem (elég megterhelő volt ezt is kitapasztalni). Úgyhogy fogalmam sincs, hogy tudnám átvészelni a PPI mellett a csomó antibiotikumot amiket a kezelésre írtak fel. Van aki számára semmilyen mellékhatás nem volt az antibacik mellett, viszont sokaktól rémes tapasztalatokat lehet hallani. Tippek? Tapasztalatok?
Nekem volt. Nyugodtan írhatsz ha szeretnél de le is írom a tapasztalataimat.
Nekem 1500 mg antibiotikumot irtak ki 2 fajta volt. A legnagyobb bajt az okozta hogy az hányingerem volt az egyik gyógyszertől az ízét nem bírtam elviselni. Aztán rájöttem hogyha valami erős ízű itallal pl 100% narancslé vettem be a lényeg hogy jol elnyomja az izét utana fogat mostam elviselhetőbb volt. De volt a gyógyszernek utóíze.
Én úgy voltam vele hogy ki kell bírni a kezelést viszonylag rövid idő. (Sajnos nekem elmondták hogy nem biztos hogy az első adagtól eltűnik, lehet meg kell ismételni ha nem sikerül). Nálam ilyen nem fordult elő a masodik alkalommal negatív lett a teszt.
Próbálj egy ütemet felállítani a gyogyszerekkel a savcsökkentőt nem lehet egyszerre szedni a gyógyszerrel, szóval pár órával előtte. Illetve probiotikum ezerrel. Napi 2-3 alkalommal bármilyen de ahogy kiváltod a gyógyszert szerintem a patikus fogja mondani hogy ilyen dózis antibiotikum mellett fontos lenne.
Csúszni fog a kezelés megkezdése, mert még új időpontot kell kérnem előtte a dokimhoz. De azután lehet hogy írok még privátban! És köszi a választ és a segítséget!
Most még az a kérdésem lenne, hogy milyen hamar kezdted el jobban érezni magad? Mert nekem most alapvetően is a legnagyobb problémám a folyamatos hányinger, és nem tudom, hogy csak romlást várjak az antibiotikum alatt, vagy közben azért enyhülnek is a baktérium okozta tünetek?
Hát nem fogok hazudni nekem nehéz volt ez az időszak. Mint már irtam nekem az egyik gyógyszertől szinte állandó hányingerem volt. Nem szoktam a gyógyszert nem bevenni ha mondják, ezzel voltak problémák. Hányinger, hasfájás, fáradság.. ha lehet vegyél ki szabadságot erre az időszakra vagy egy kicsit legalább.
Az biztos hogy kiüti a szervezetet ilyen erős dózis, egyél sok vitamint utána es probiotikumot.
Az elejen biztos romlani fog én szerintem (en refluxos vagyok) nekem meg jobban nyomta a savamat a gyógyszer. A végére már jobb volt de tényleg bármennyire rossz csináld vegig mert sok komolyabb betegség előfutára lehet ez a baci ez a kis idő fontos.
Ajánlom meg azt hogy kímélő értrendet tarts a kezelés alatt. Olyanokat amit konnyen megemésztesz.
Azóta se derült ki? Ne idegesíts Jézusom..
Mindenen voltál már? Székletvizsgálat, ételallergia, kilégzés, tükrözés?
Én voltam a 4. válaszoló, nekem IgG tesztből kijött, hogy tejfehérje érzékeny vagyok és tojás is enyhén.. De most megint kicsit szarabbul vagyok, szóval már én se tudom biztosra, de a gasztró nincs nálunk még nyitva. Pedig tuti minden szart megcsinálnának rajtam is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!