Kezdhetek aggódni az életemért ?! Kb. 10 g/l hemoglobin érték!!!
A helyzet az, hogy viszonylag régebb óta járok/jártam vérplazmát adni ( kb. 5 éve kisebb-nagyobb megszakításokkal ) és márciusban voltam utoljára, akkor még rendben voltak az értékeim. ( 130 g/l hemoglobin értékem volt, rendszeresen figyelve volt a vérképem ) 2 napja, pénteken ( majd 4 hónap kihagyás után ) újra elmentem plazmát adni és most már csak 9,7 g/l volt a hemoglobin értékem, tehát konkrétan a 10-et sem értem el, ami egyszerűen sokkoló és ijesztő! Az ottani dokinő írt is egy részletes leírást a háziorvosomnak, akihez majd holnap, azaz hétfőn tudok elmenni konzultálni. Gondolom el fog küldeni egy részletes laborra. Ebben a 4 hónapban az egyedüli kellemetlen tünet az volt, hogy viszonylag sűrűn volt hasmenésem, de ezt leszámítva jelenleg is teljesen jó az állapotom, ami megdöbbentő ilyen érték mellett, ami kb. halálosnak tűnik a 130-as minimum normál értékhez képest. Érthetetlen, hogy mitől zuhant be ennyire 4 hónap, miközben mégcsak plazmát sem adtam.... Mitől lehet ez szerintetek ? Rák ? Belső fekély ? B12 hiány ? Felszívódási probléma ? Kezelés nélkül vajon meddig élnék ? Derült égből villámcsapásként ért ez az egész és kb. már minden végigfutott az agyamon.... Van esélyem a túlélésre/helyreállásra vajon ? Ami érthetetlen, hogy az általános közérzetem és a fizikai állapotom is rendben van.
31/F
Persze írok majd, jövő csütörtök délután lesz és akkor majd okosabbak leszünk.
Házidoki írt beutalót székletvér vizsgálatra is, gondolom gyanakodott rá, hogy esetleg az lehet az oka a kialakult vérszegénységnek.
A székletem amúgy vagy hasmenéses vagy nagyon laza állagú, kimondottan a vér nem látható benne szabad szemmel, de ettől még ott van benne sajnos, ennek a pontos okát kell majd kideríteni és a vérzést megszüntetni.
Utána lehet majd az értékek helyreállításával foglalkozni, leginkább a vaséval, mert az siralmasan alacsony....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!