Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szívritmuszavarral egyáltalán...

Szívritmuszavarral egyáltalán reménykedhetek izom jellegű építésben?

Figyelt kérdés

Sziasztok, kialakult egy szívritmuszavarom, van rá gyógyszer, használ, nagyjából minden jó, tudok létezni, tudok boldogan élni és szeretném visszaszerezni a fizikumomat, az erőnlétem egy kicsit legalább, viszont érzem, hogy ha mellkasra emelek, vagy oda nehezedik súly, akkor nagyon megindul a szívem.

Szóltak is, hogy maximum csak futás vagy úszás, nagy fizikai terheléseket ne vállaljak be, amit be is látok, hogy nem szabad.

De nem jó így nekem, kell az erőnlétem, vékony vagyok 60 kg környéke, de kialakult egy kis integetőizmom is, ami sose volt eddig.

Nagyon hiányzik az, amennyit bírtam régen.

Van rá lehetőség, hogy kiedzem magam úgy, hogy ne terheljem a szívemet túlzottan?

És ha van, milyenek? Mit csinálhatok? Mivel próbálkozzak?

Itthoni edzésben gondolkodtam, gyakorlatok, saját súly, ha lehet súlyzókkal.

Orvosaim nem adtak felvilágosítást, ennyit mondtak, hogy futás, úszás, meg hogy keressek utána a neten.

Nagyon megköszönném, ha esetleg appokat is tudnátok nekem ajánlani ehhez, bármi, ami ajánl edzéstervet, vagy ad lehetőséget összeállítani egyre, ajánl gyakorlatokat nekem, úgy könnyebben menne.

Tudom, hogy olyan fizikumom nem lehet alapból, mint egy férfinak, főleg így, de nem szeretnék 10 kilótól fulladni.

23/N

2020. júl. 4. 03:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

A rehabilitáció, tehát az a mozgás,amit a szíved stb. károsodása nélkül végezhetsz, az napi szinten, rendkívül fontos.

Túlsúlyod nincs: ez OK.

Nem vizesedsz, gondolom.

Milyen gyógyszereket szedsz, ha megkérdezhetem?

2020. júl. 7. 21:43
 12/15 A kérdező kommentje:

Igen igen, ezt szeretném, valami egészséges napi mozgást, amivel idővel szerezhetek "erőnlétet".

Tallitont szedek, beválik ahogy tapasztalom napi 2, bár lehet a dokijaim nem erőltették túl magukat ezzel, nem tudom alapjaiban "mennyire jó" a Talliton, csak azt, hogy használ napi szinten, viszont azt tudom, hogy nagyobb terhelésnél, mondjuk egy vödör viz, beindul már a szivem.

De ez gondolom ilyen lesz már.

Amikor nincs sok dolgom, akkor teljesen jó a Talliton, nem ver félre a szivem és semmi, csak kicsit nagyobb tehernél, de gondolom ez már így lesz.

Másik válaszolónak: Egy kicsit jobban megérzem inkább a meleget, akkor jobban megindul a szivem, a hideggel "semmi baj" ilyen szempontbol.

A nagy meleg jobban terhel.

2020. júl. 7. 23:41
 13/15 anonim ***** válasza:

48 éves ffi vagyok, tavaly nyáron lett egy súlyos szívbetegségem, egyik napról a másikra. Előtte szinte egész életemben sportoltam, így pontosan ugyanolyen helyzetbe kerültem mint amit Te leírtál. Előtte 10 kilométereket is lefutottam az erdőben, hegyen-völgyön, utána már egy kis gyaloglástól is kifulladtam. 6 napig kórházban voltam, a diagnózis "dilatatív kardiomiotópia gyanúja" volt, a doktornő az utolsó napon még "biztatóan" annyit mondott, hogy "a szívizom az nem nő vissza". Azaz, a "modern" "orvostudomány" mai állása szerint gyógyíthatatlan beteg volnék, le is százalékoltathatnám magam, és várhatnám a halált.

Ehhez képest újra futok, hegyet mászok, úszok, biciklizek, fekvőtámaszokat nyomok - igaz, ez utóbbiban, érdekes módon, nem zavart meg a betegség, ezt akkor is tudtam csinálni, és Neked is ezt ajánlom első lépésnek. A titok? Az egyik, hogy egy szót se higgy el az orvosoknak, a másik, hogy nem szabad abbahagyni a mozgást, a harmadik pedig a gyógynövények. A gyógyszerek, talán a vízhajtó kivételével, semmit nem értek, de részben saját tapasztalatból, részben alapos utánaolvasásnak köszönhetően, megtaláltam azokat a gyógynövényeket, amikkel kikúráltam magam. Ma már egyáltalán nem szedek gyógyszereket, az említett sporokat űzöm, és abszolút jól vagyok. A gyógynövények, fontossági sorrendben:

1. Fokhagyma. Mégpedig, legalábbis az első 2-3 héten, nyersen, éhgyomorra, legalább fél gerezd reggel, és fél gerezd este. Mondom, legalább. Tudom, hogy csíp és büdös. De nincs más választás, nekem se volt. Később át lehet állni a fokhagyma-cseppekre, az nem csíp és nem büdös. A fokhagyma-porokat, -tablettákat nem találtam hatékonynak egy ilyen súlyos betegség esetében.

2. Galagonya-tea. Egy fazék vizet forrásig, vagy közel forrásig hevíten, akkor elzárni a gázt, beleszórni a szárított galagonya-leveleket (gyógynövény-boltokban kapható), lefedni, és legalább fél órát, de akár egy napot is állni hagyni. Ebből naponta 2-3 csészével, akár hidegen, de kizárólag ízesítés (cukor stb.) NÉLKÜL meginni, az első csészét szintén éhgyomorra. Kellemes íze van. NEM szabad fémszűrővel szűrni, nekem más szűrőm meg nincs, ezért szűretlenül iszom.

3. Fagyöngy, egy tál hideg vízben egy éjszakát áztatva, naponta legalább 1-2 csésze, az első csésze szintén éhgyomorra. Szintén gyógynövény-boltokban kapható, és szintén ne használjunk fém szűrőt.

4. Csalán-tea. Ezt készíthetjük a fent említett galagonya-teával együtt, egy fazékban is. Fogyasztása is ugyanaz.

5. Kender, illetve vadkender. Fogyasztható tea, hidegen sajtolt olaj formájában, ezeket gyógynövény-boltban lehet kapni vagy netről rendelhetők, és hát az ismert "spangli", "joint" stb. elszívásával is, csak ez ugye illegális. :) De igen hatékony gyógynövény a szívre.

A fenti gyógynövények csak rendszeres, hosszú távú - legalább 1-2 hónap - fogyasztás után segítenek, de segítenek. A fokhagyma hatása viszont rögtön érezhető.

Remélem, hogy segíthettem.

2020. aug. 1. 17:39
 14/15 anonim ***** válasza:
77%
Előző vagyok. Bár nem írtam az előbb, de keleti küzdősportokat is csináltam, csinálok, és ezeket nagyon ajánlom, mert fokozatosan, extrém megerőltetés nélkül építik a fizikumot. Az igazi céljuk az egészség, nem a harc. Lehetne tai-chi-vel illetve jógával kezdeni, aztán kung-fu-val és karatéval folytatni.
2020. aug. 1. 18:13
 15/15 anonim ***** válasza:
Először is tudni kellene, milyen ritmuszavarod van, merthogy több típusa van annak is. Tapasztalatból írom, mivel nekem is szívritmuszavarom van (pitvarfibrilláció), amivel már operáltak is, emellett alacsony a pulzusom, hogy a futás semmiképp sem jó. Nekem pont az hozta elő a rejtett betegséget. Inkább az úszás, illetve kis súlyokkal való napi mozgás az ajánlott, mindezt úgy, hogy szépen lassan megismered a szervezeted reakcióját. Bármit teszel, fokozatosan csináld, nagyon figyelj minden jelre, hogy meddig lehet csinálni “büntetlenül”. Kitartást és sok sikert, egészséget kívánok Neked!
2020. szept. 5. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!