Ez lehet vajon szalmonella szerintetek?
Mèg egy hete vettem egy helyi gyorsétteremből egy döner tálat, csirkehússal volt megcsinálva. A helynek még egy jó 10 éve volt egy botránya, hogy nem sütötték meg rendesen a húst, de csak jót lehetett róla hallani. Viszont pont erre gyanakszok, hogy ez az eset mégegyszer megtörtént. Miután megettem a dönertálat, aznap semmi bajom nem volt (ez péntek vagy szombat volt, már nem emlékszek), de másnapra már úgy fájdogált a hasam, aztán hétfőtől csütörtökig meg ott voltam hogy hasmenésem is volt, 39 fokos láz, fejfájás, szédülés.
Most lettem olyan "jól" hogy ne kelljen wc-re mennem fél óránként, azért teszem fel most csak ezt a kérdést.
Bocsánat ha elég összeszedetetlen lett, még mindig nagyon fáj a fejem, a láz meg rátesz egy lapáttal.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Azért kreténnek nem kellene lenni és széttrollkodni egy normális kérdést!
Kedves kérdező, ez nem koronavírus! A salmonella viszont valóban jogos felvetés, de lehet egy mezei enterovírus is. Igazából ha jobban érzed magad különösebb kezelést nagy eséllyel nem fog igényelni, viszont a háziorvosodhoz mindenképpen érdemes elmenni, azért egy széklet leoltást csinálni, ugyanis a betegség bejelentés köteles.
Üdvözlettel, egy háziorvos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!