17 éves mozgássérült járó képes vagyok. Jogosítványom lehet autómataváltós autóra vagy csak átalakítottra? (Koraszűlés miatt lettem mozgássérült)
Itt elsősorban azt kellene tisztázni hogy pontosan milyen mozgássérült vagy. Az oké hogy járóképes vagy azon belül is kérdéses hogy mennyire tudod a lábaidat használni.
Ha pontos választ akarsz akkor az orvosoddal beszélj erről.
Egyébként tőlünk néhány háznyira lakik egy férfi aki már 15 éve elvesztette a bal lábát, és kerekesszékes lett emiatt. Vezethet automata váltós autót, mivel a másik lába teljesen egészséges a pedálokat tudja is kezelni de a kuplung már neki problémás lenne. Tehát a gázt meg a féket tudja kezelni és automataváltós autót vezethet gond nélkül.
Kicsit bővebben le tudod írni, hogy mi a problémád?
Én nem vagyok annyira otthon a témában, de van egy mozgássérült ismerősöm, aki sánta, illetve enyhén hallás és látássérült, születéskor bekövetkezett agyvérzés miatt és Ő kézi váltós kocsit vezet, de kinn van a mozgássérült jelzés illetve olyan parkolóhelyek is parkol.
Azt hiszem egy bizonyos sebességet nem léphet túl hivatalósan, de azt mondja hogy még nem vették érte elő soha.
Sántítok meg egyensúlyom az gyengébb
Futni nem tudok meg ugorni
Kuplung az megy:)
Persze forgalomban az már más dolog:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!