Világosbarna/részben világosbarna széklet az normális?
Sziasztok!
Tudom tudom nem jó ötlet sosem, de persze utánanéztem a neten és kicsit beszartam.. Szóval az van, hogy pár napja ugyan normális a székletem állaga - végre, mert volt egy átmeneti fertőzésem szerintem, egy hétig vacakolt és lágyabb volt - de szóval beállt rendesre, de néha vannak világosbarna részek benne. Persze láttam, hogy diéta ezt mennyire befolyásolja, zsírosabb kaják után normálisabb például stb. Voltak alkalmak, amikor rendesen sötétbarna jött, de néha van ez a világosabb. Azért nem ilyen agyagosra gondolok, nem "sápadt", hanem világosbarna. Ez normális? Amúgy semmim se fáj.
Hm én se gondolnám, nem akarok okoskodni de én úgy tudom, hogy a nagyon sötét fekete és a nagyon világos, tehát szürkés/halvány jelent bajt.
Elsőhöz csapódnék, szerintem a barnán az mozgatja a skálát, mit eszel/iszol. A zsírosabb kaja tuti világosítja, meg a sok folyadék is. Nekem nehezebb kaják után volt már -pl grillezés, fúszeres, indiai kaja..
Szerintem akkor van baj, ha mindig az egész széklet ilyen színű huzamosan és van más panasz - hasfájdalom, szemek elszíneződése.
De ha volt közte néha normáls színű kaki, szerintem ez tutter kaja függő.
Világosbarnától sötétbarnáig teljesen okés a széklet, a kaja és piától függ.
Lágyabbtól a keményebbig is okés a változás. Szélsőségekkor van gond, ha napokig nagyon gyakori és vizes, vagy ha napokig semmi nem jön. Eközött minden okés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!