Meddig tart a szaglás és ízlés elvesztése megfázás miatt?
Tegnap óta egyáltalán nem érzem sem a szagokat, sem pedig így az ízeket. Sose voltam még így, hogy egyáltalán ne érezzek semmi, még erős szagot se. (Parfümöt se közelről)
Sikeresen megfáztam pár napja, az bal orrlyukamba meg nagyon kellemetlen érzés van, fáj, úgy, mont amikor víz megy bele, ahhoz az érzéshez tudom hasonlítani.
Voltatok már így, hogy ennyire elveszítsétek a szaglásotokat? Valamit lehet tenni ellene? Mennyit ideig tart
Nekem se volt olyen, cssk februar elejen, iden. Senki nem lett beteg a kornyetezemben utana, akikkel érintkeztem...
Nem hiszem, h ez
Talán azért van a teszt, hogy kizárja vagy megerősítse! Nem hinni kell! Legalábbis nem ebben az esetben!
Kérdező Beszélj a háziorvosoddal, mondd el mik a tüneteid! Jobbulást kívánok!
Köszönöm mindenkinek a gyors választ! COVOD-os biztos hogy nem vagyok, mivel a környéken sehol sincs, én meg még a kapun se járok ki, mióta szeszióm van. Na meg senki nem beteg rajtam kívül a házban, annak ellenére 4en lakunk itt, meg mindennap érintkezek velük, egy mosogatót, fürdőt használunk stb, mégse semmi náluk. Csak én.
Emlékszek meg a múlt héten viccelt meg az idő akkor éreztem is beteg leszek. Legelőre nem volt semmi baj, aztán egyik napról a másikra hopp ellett az ízlelésem. -sem lázam nincs, kop kop, sose volt mióta élek, s én se taknyos kölök vagyok, nem köhögök, nem fáj a hátam. A sinusaim fájnak, meg az orrom belseje, nincs szaglás meg ízlelés.
Erősen megfáztál, a nyálkahártyáid olyan szinten lehetnek telítődve testfolyadékokkal, fehérvérsejtekkel, sejttörmelékkel és egyéb dolgokkal, hogy azok blokkolják a neurotranszmitter molekulákat, amik az érző idegsejtjeidnél vannak, hogy így ideiglenesen elveszetted a szaglásod és ízérzékelésed. Ilyenkor szuper tud lenni, ha magas kapszaicin tartalmú növényt rágcsálsz, illetve a folyadékutánpótládos fokozod. Nem árt még mellé a többlet aszkorbinsav bevitel sem.
Rihino vírusok ellen sincs még ellenszer(köznapi nevén a nátha), pedig ezek a legrégebben ismert vírusok, pont így a korona víruscsalád ellen sincs értelmes ellenszer, pont úgy, ahogy az influenza víruscsalád ellen se. Vannak vírusellenes gyógymódok, de azon nem fixen a vírusok ellen vannak, hanem összességében minden vírus ellen, jó és rossz ellen egyaránt. Többek között minden emberben él koronavírus, méghozzá emésztőrendszeri, mégis kutya bajod nincs tőle, pont úgy, mint az e. coli esetében, bár az baktérium, mégis nélküle talán nem is élnénk meg, mégis olyan család, aminek egyes tagjai nagy csúnya betegségeket okoznak.
Szóval mint a vírusos betegségek nagy részében annyi dolgod van, hogy többet iszol, lehetőleg kerülve a szénsavas és hideg italokat, több c vitamin, ágynyugalom. Zsepi, és kidörzsölődés ellen valamilyen kenőcs az orrnak, ha nagyon bedugulna, akkor küldj ki valaki patikába egy orrcseppért vagy sprayért de ne vidd túlzásba. Mihamarabbi gyógyulást ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!