A laktózintolarenciának vannak “fokozatai”?
Sziasztok. Bocsi a hülye megfogalmazásért, nem tudom hogy mondjam érthetőbben. Az a lényeg, hogy kezdek gyanakodni, hogy laktózintolarenciám van, de egyáltalán nem vagyok benne biztos. Ami miatt gyanakszom, az az, hogy ha iszok egy kávét tejjel, vagy valamit, ami “töményen” tejtermék, szinte mindig rohanok a wc-re. De ez mondjuk sosem jön elő, ha csak olyan terméket fogyasztok, amiben tejszármazék van, vagy tejpor, vagy kevesebbet eszek belőle, viszont ha pl iszok egy pohár tejet, vagy kávét tejjel, mint mondtam, egyszerre. Előfordulhat az, hogy laktózérzékeny vagyok, de csak ha töményen fogyasztok tejterméket, azon belül is főképp tejet, akkor jön elő?
Nem akarok nagyon tudatlannak látszani, de én eddig csak olyanról hallottam, akinek akármilyen mértékben előjött, egy kis tejfölre is, stb, ezért nem tudom hova tenni ezt az egészet. :(
Bármilyen hasonló tapasztalatot szívesen meghallgatnék!
Van aki fingik, másnak a hasa fáj, valaki meg raragad a wcre.
Nekem a tejtol van xtr belgaztermelés de más nem.
Nálam a gyilok: tej, tejes italok, joghurt, kefir, tejföl és a többi ilyesmi. Még a főzőtejszín is elég brutál :D
Amitől szinte semmi bajom, azok a sajtfélék, de ezeket is kerülöm inkább, hiába imádom :( A túró és a túrós termékek is (krémtúró) egyenes úttal kínálnak a rötyóra... Például ha palacsinta van itthon, attól valamiért nem kell félnem, pedig abban is van bőven tej, lehet a sütési folyamat módosít valamit...
igen, a feldolgozás is csökkenti a tüneteket. Kevert sütiben nekem se gáz.
vagyis már kezd, így 10 évvel kezdés után
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!