Bolti kenyérben adalékanyagok nem okoznak betegséget?
Figyelt kérdés
Olyan sok osszetevobol all egy bolti kenyer manapsag. Szinte mindent beleraknak,csak lisztet nem. Auchan rozs kenyer osszetevoje 18% rozs es ott van az osszetevok kozott,hogy sotet szinu fuszer keverek. Szoval attol lesz barna,nem is a rozstol. Mekkora atveres. En itthon sutom a kenyeret:eleszto,cukor,liszt,so,viz. Nem zavarja az embereket,hogy milyen szemetet esznek? :/ Vagy meg sem nezik az osszetevoket?
- vannak finom, jó minőségű és betegséget nem okozó kenyerek is. Nem mindenkinek van lehetősége kenyeret sütni, de attól még nem esznek "szemetet".
2020. máj. 1. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 anonim válasza:
Nem okoznak betegséget. Most megnézem neked annak a toast kenyérnek az összetevőit, amit a sárga-kék színű ábécében veszek. Azt mondja:
46% búzaliszt
ivóvíz
17% teljes kiőrlésű búzaliszt
élesztő
vitális búzaglutin
étkezési só
rozsliszt
repceolaj
lóbabliszt
És még néhány dolog. A saját készítésűvel nyilván nem veszi fel a versenyt, de nekem megfelel.
2020. máj. 1. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 anonim válasza:
Biztos nem egészséges! A kenyérnek lisztből kellene lennie!! Semmi adalék nem kell hozzá...!!!
2020. máj. 1. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 anonim válasza:
Attól függ, melyikről beszélünk. A helyben sütöttnél kevésbé áll ez fent, inkább az előre csomagolttal van a probléma, az már nem is pékáru hanem inkább vegyipari termék. A helyben sütöttnél inkább az a baj, hogy másnapra ehetetlen lesz.
Amúgy cukor nem kell a kenyérbe, csak szólok..
2020. máj. 1. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 A kérdező kommentje:
De kell. Az eleszto miatt. Cukorral reakcioba lepve kel meg a teszta :)
2020. máj. 1. 10:41
6/9 anonim válasza:
Évek óta sütök kenyeret. Az elején én is hittem ebben, aztán később rájöttem, hogy egyáltalán semmit nem számít :)
2020. máj. 1. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 A kérdező kommentje:
Akkor majd kiprovalom cukor nelkul,koszi :)
2020. máj. 1. 11:01
8/9 anonim válasza:
kovász - ez volt az eredeti kenyér, finom, volt, sokáig elállt, nem egy morzsahalom. De nem tud mindenki ilyenhez jutni,és azért nem eszünk szemetet.
2020. máj. 1. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 anonim válasza:
Csak annyit még, hogy én porélesztőt használok, és a kelesztési időket be kell tartani (kezdéstől számítva kb 4 óra múlva lesz a kenyér az asztalon). Viszont mivel egy ideje már élesztőt sem kapni, így kénytelen voltam áttérni a kovászos kenyérre. Ne ebben már tényleg csak liszt, víz és só van.. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!