Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Fáj a lépem nagyon félek? 17/F

Fáj a lépem nagyon félek? 17/F

Figyelt kérdés

4hónapja volt mononukleiózisom. Kissé megnagyobbodott akkor a májam és a lépem, de már kb 1hónapja tesizhettem is volna ha lett még volna suli, vagyis a felmentés lejart volna, de az orvos az mondta hogy UH nélkül ne, de az nem jött össze a korona miatt.

2hete elkezdtem edzeni, fekvőtamasz, kezisulyzokkal végzett gyakorlatok.

Tegnap kimentem kicsit focizni az udvarba, amiután bejottem 2x éles fájdalmat éreztem a lépemnél pár másodpercre. Azóta fáj, viszonylag tompán, nagy levegővételnél a bal bordaív alatt, felvagyok puffadva, mintha a gáztermelés is más lenne, fortyog a hasam, keményebbnek érzem a hasfalam. Nemtudom számít-e, de 2nappal ezelőtt elaludtam a hátam, vag, becsípődött egy ideg, de levegővételre nagyon fájt a hátam, és mellkasom.Nagyon félek hogy kétszakaszos léprepedésem van, és most szivárog a vér a tok alatt.Mit tegyek? 17/F

2020. ápr. 28. 09:53
 1/7 anonim ***** válasza:
Dehogy is! Max beakadt a levegő vagy valamitől felpuffadtál de nem szivárog sehol semmi
2020. ápr. 28. 10:08
 2/7 anonim válasza:
Én ilyen esetben mindig azt mondom, hogy más nem tudja behatárolni te mit érzel, ha tényleg fáj, akkor azt mondanám menj orvoshoz, de ilyen időben max magánhoz tudsz menni. Ha aggódsz, keress egyet!
2020. ápr. 28. 10:10
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem magánorvosok pont, hogy nincsenek most, vagy csak az, aki csak magánorvos volt eddig.

Hívd fel az orvosod, hogy mit mond.

2020. ápr. 28. 10:17
 4/7 A kérdező kommentje:
1hete is felvoltam puffadva, feszített a hasasfalam, és akkor ugyanígy gabonapelyhet ettem tejjel reggelire. Laktózérzékeny vagyok, de a tej is laktózmentes, de tegnap is azt fogyasztottam. Lehet tényleg csak valami emésztőrendszeri, mert most büfögök(elnézést nemtudom ez hogy van szebben xd) nagyokat, és mintha jobb lenne, köszönöm a válaszokat, remélem nem lesz semmi baj
2020. ápr. 28. 10:34
 5/7 Ypszilon1980 ***** válasza:

Mennyire kemény a hasad?

Léped, ha tokon belül vérezne is, azért az nagyon súlyos állapot és hamar megreped a külső burok is, hasi vérzést okozva, nem gondolkoznál ezen, azonnali ellátást igényel.

Inkább emésztőrendszeri problémára gondolnék.

Másfelől nem annyira értem ezt az egészet, mert volt lépproblémád már korábban, tehát az UH vizsgálat teljesen indokolt lett volna és most is ott vannak panaszaid, ez megint indokolttá teszi, ilyen esetben nem számít a koronavírus.

2020. ápr. 28. 12:32
 6/7 A kérdező kommentje:
Volt is ultrahang, amikor a betegség heveny szakaszában voltam, 4hónapja kb, enyhe lép és májmegnagyobbodásom volt, a hilusi átmérő volt nagyobb, 53mm azthiszem ha jól emlékszem. Utána rá 2hónapja visszamentem orvoshoz, adott még tesi felmentést addig, amíg nem megyek vissza ultrahangra mégegyszer kontrollra, hogy visszaálltak-e az eredeti méretükre.Ez a kontroll maradt el, én elakartam menni, anyukám meg lázban volt a koronavirus miatt, meg mondogatta hogy az időpont napján nyitva sem volt at Sztk, meg látta hogy tünetmentes vagyok, és nem akart elmenni, nehogy összeszedjünk egy koronát. A hasam kemény, azért nem kőkemény, de feszes. 3napja edzettem mellre, azóta fájt amúgy a hátam is, ahogy veszem a levegőt, a mellkasom, a lépemnél, nemtudom, de mondtam anyukámnak, aztmondta hogy holnap felhívja az orvost, hogy csináljunk-e valamit, meg diétázom.
2020. ápr. 28. 15:07
 7/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
Rendben, akkor holnap kiderül mi legyen.
2020. ápr. 28. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!